banner84

Lezzet köşesi - Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü

Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü

Lezzet köşesi - Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü

Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü

MALZEMELER

2 paket petibör bisküvi (1 paket kakaolu ve 1 paket sade kullandım)

Tavukgöğsü için;

125 gram tereyağı (veya margarin)

1 su bardağı un

1.5 su bardağı toz şeker

1 litre süt

1 paket vanilya

HAZIRLIŞI

Önce tereyağını tencerede eritiyoruz ve üzerine unu ekleyip yakmadan 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavuruyoruz.

Sonra şekeri ekleyip 1 dakika daha kavuruyoruz.

Üzerine sütü yavaş ve dikkatli şekilde ekleyerek topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırıyoruz.

Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.

Altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.

Ara ara karıştırarak ilk sıcağının çıkmasını sağlıyoruz.

Biraz ılınınca mikserle 1 dakika kadar çırpıyoruz.

Kullanacağımız kalıbın dibine tek kat bisküvi serip hazırladığımız tatlıdan ince bir kat bisküvilerin üzerine döküyoruz ve kaşığın arkasıyla (veya spatulayla) yayıyoruz.

Üzerine bir kat daha bisküvi seriyoruz.

Kalan tatlının yarısını bisküvilerin üzerine yayıyoruz.

Son kat bisküvi seriyoruz ve kalan tatlıyı döküp eşit şekilde yayılmasını sağlıyoruz.

Kalan bisküvileri un haline getirip üzerine süs yapıyoruz. Ben ayrıca kakao da serptim.

Tatlımız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar dinlendiriyoruz.

Çıkarınca dilimleyerek servis yapıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2018, 18:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner77