Lezzet köşesi- Kadayıflı Muhallebi Topları

 Kadayıflı Muhallebi Topları

-MALZEMELER

2.,5 su bardağı süt

1 çay bardağı un

1 paket vanilya

1 poşet toz krem şanti

yarım çay bardağı toz şeker

Aldığı kadar hindistan cevizi

DIŞ KISMI İÇİN;

150 gr kadayıf

50 gr tereyağı ( 1 yemek kaşığı)

2 yemek kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI

Muhallebi için, sütü, şekeri, unu ve vanilyayı tencereye koyup, kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan muhallebinizin içine toz krem şantiyi ilave edip güzelce çırpın.

Ardından 1 gece buzdolabında dinlendirin.

Ertesi gün, kadayıfı kavurmakla işe başlayın. Bunun için tereyağını tencerede eritip, küçük küçük doğranmış ( kadayıfı dondurucuda dondurup poşete vurarak da ufalayabilirsiniz) kadayıfı ilave edin ve kızarana kadar sürekli karıştırarak kavurun.

En son toz şekeri ilave edip bir kaç dakika daha kavurup, ocaktan indirin ve soğumaya bırakın.

Dolapta bir gece dinlendirdiğiniz muhallebinin içine aldığı kadar hindistan cevizi ilave edin. ( ben 50 gr’lık paketlerden 3 paket hindistan cevizi kullandım.) Rahat şekil verebileceğiniz kıvama gelene kadar hindistan cevizi ilave edebilirsiniz.

Yumuşak bir kıvamda olmasını istediğim için, 3 paket ekledim. Katı kıvamda olmasını isterseniz daha fazla ilave edebilirsiniz)

Ardından elinizle yuvarlayarak şekillendirip, kavrulmuş kadayıfa bulayın.

Dilerseniz dolapta dinlendirip servis edin.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner77

banner87

Cumhuriyeti denizde kutladılar
Antalya’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Akdeniz Üniversitesi Sualtı Sporları...

Haberi Oku