Magazin:
Limonlu cheesecake tarifi

Alt taban için;
2 paket burçak bisküvi
50 gram tereyağı

Kreması için:
400 gram labne
400 gram krema
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi

Limonlu üst sos için;
2 su bardağı su
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker


Hazırlanışı;
Bisküvileri rondodan geçirelim erimiş tereyağını ekleyelim kelepçeli kalıbın tabanına yayalım elimizle bastıralım ve dolaba atalım kreması için labne ve çiğ kremayı çırpalım, yumurta şeker ilave edip un ve nişastayı ekleyelim son olarak vanilya 1 limon rendesini katalım dolaptan çıkardığımız bisküvinin üzerine dökelim. Fırına koymadan önce kalıbın kenarlarına folyo kaplayalım kenarlarının çok kızarmaması için. Üzerininde çatlamaması için fırına dayanaklı 2 küçük kase ile su koyalım 160 derecelik fırında 1 saat pişirelim ve soğumaya bırakalım. Üzerinin sosu için tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi gibi pişirelim ilk sıcaklığı çıkınca kekimizin üzerine dökelim. 1 gece dolapta dinledirilirse daha iyi olur istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner77

banner87

Alanya ulusal basında
Alanya Belediyesi'nin düzenlediği ve gerçekleştirdiği faaliyetler ulusal ve yerel basında yer aldı....

Haberi Oku