Yaşam:
Lezzet Köşesi- Buhara Pilavı

Buhara Pilavının yapılışı

MALZEMELER

500 g kuşbaşı kuzu eti

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 soğan

1 havuç

2 su bardağı pirinç

1 su bardağı bezelye

3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu

Tuz

ÜZERİ İÇİN;

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı badem

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı kuş üzümü

YAPILIŞI

 Kuşbaşı doğranmış kuzu etini tavaya alalım. suyunu salıp kendi kendine pişen etleri arada karıştıralım.

Etler suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım.

Tereyağını pilav tenceresine alalım ve sıvı yağ ilave edelim.

Eriyen yağın üzerine yemeklik doğranmış soğan ve uzun ince bir şekilde doğradığımız havucu ekleyelim.

Sebzeler biraz kavrulduktan sonra pirinci de ekleyerek kavurmaya devam edelim.

Bezelyeyi ve kuşbaşı etlerin bir kısmını tencereye ekleyelim. (Etin bir kısmını kullandım kalanı servis aşamasında pilavın tabanına döşeyeceğiz.)

Sıcak su ve tavuk suyunu da ilave ettikten sonra tuzunu da ayarlayıp karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.

Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritelim. Üzerine badem ve dolmalık fıstık ekleyerek hafif rengi dönünceye kadar kavuralım.

Daha sonra kuş üzümü ilave ederek karıştıralım.

Kek kalıbının tabanına geriye kalan kuşbaşı etler ile badem, fıstık ve kuş üzümünü yerleştirelim.

Son olarak üzerine hazırladığımız pilavı aktaralım ve hafifçe bastıralım.

Servis tabağına alarak pilavı dikkatlice çevirelim.

Buhara pilavımızı sıcak olarak servis edelim.

Afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI

Pirincinizi yarım saat kadar sıcak tuzlu suda bekleterek nişastasının akmasını sağlamalısınız.

Pilavınızı tereyağı ile yapmak lezzetini olumlu yönde etkileyecektir. Eğer sizinde evinizde varsa pilavınızı tereyağı ile yapmalısınız. Ancak bulunmuyorsa aynı ölçüde margarinde ekleyebilirsiniz.

Pilavınızı tavuk suyu ile yapmakta ona lezzet katacaktır. Sizlerde fazla tavuk sularınız olduğunda derin dondurucuda saklayabilir ve bu şekilde çorbalarınız da pilavlarınız da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Buhara pilavı özünde kuzu eti ile yapılmaktadır. Ancak herkesin damak tadı farklı olduğu için mutfaklarımızda yaptığımız yemeklerin mutlaka bir alternatifini de buluruz. Bu tarifte de kırmızı eti sevmiyor olabilirsiniz. Sizlerde buna alternatif olarak tavuklu buhara pilavı yapabilirsiniz.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner77

banner87

Alanya’da kırmızı düdük uygulaması

Haberi Oku