Yaşam:
Sandal sefası tarifi
Malzemeler:
-3 adet kabak
-1adet tavuk göğsü
-1adet kırmızı salçalık biber
-2 kaşık tereyağı
-tuz karabiber

Başemel sos için:
1 kaşık un 
1 bardak süt
1 kaşık tereyağı


Yapılışı:
Kabakları kazıyıp ortadan ikiye bölün bir tencere su ve tuz ilavesiyle hafif yumuşayıncaya kadar pişirin diğer yandan küp küp doğradığınız tavuk etlerini ve soğanı tencereye tereyağıyla birlikte koyun et rengini değiştirip suyunu çekince biberleri tuzunu ve karabiberini ilave edin. Bir iki çevirip ocağı söndürün kaynamış olan kabakları bir kevgire alın suyu süzülsün kabakların orta kısmını bir bıçak ve kaşık yardımıyla oyun pişirdiğiniz tavukları paylaştırın diğer yandan başemeli yapın yağ ile unu pembeleşmeden un kokusu gidene kadar kavurun sütü ilave edin sürekli karıştırın boza kıvamına gelince ocaktan alın koyu ise süt ilave edebilirsiniztavukların üzerine paylaştırın rendelenmiş kaşarı üzerine serpin 170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Alanya'da hava durumu...

Haberi Oku