Ruhsatını almamış 9 işletmeyi tespit ettiklerini ve bu işletmelere 3 defa gidildiğini vurgalayan Özçelik, “Esnaflar ruhsat konusunda onları sıkıştırdığımız yönünde serzenişte bulunuyorlar. Bugün ruhsatını almamış 9 işletmeye son uyarısını yazdık. Bu 9 işletmenin tamamını tespit ettik. Bu işletmelere üç defa gitmişiz ve ruhsatlarını almaları için tespit barakası bırakmışız. Üç defa müracaat etmemişler. Şu ana kadar ruhsatı olmadığı için kapattığımız tek bir işletme yok. Sadece gelin ruhsatınızı alın lütfen diyoruz. Bugünkü encümende 9 işletmeye bununla ilgili yazı yazıldı. Bu işletmelere üç defa gidildi” açıklamasında bulundu.
“RUHSATSIZ ESNAF SAYISI YÜZDE 40’TAN YÜZDE 27’YE DÜŞTÜ”
1 Nisan'dan bugüne kadar toplam 5 bin 879 işletmeyi ruhsat yönünden incelediklerini belirten Özçelik, “Bu denetlemelerin sonucunda yaklaşık yüzde 40 civarında işletme ruhsatsızdı. Bu çok büyük bir sayıydı. An itibarıyla bu oran yüzde 29'a geriledi. Yani yüzde 11’i gelip kendini ruhsatlandırmış. Ruhsat almak için müracaat edenleri de dahil edersek bu oran yüzde 27’ye düşüyor. Şu anda Alanya'daki ruhsatsız işletme sayısı yüzde 27 civarında. Esnafların ruhsat almalarını istiyoruz. Neden? Ruhsat alanların ne suçu vardı o zaman? Haksız rekabet olmamalı. Restoran açmak için 60 metrekare koşulu var, adamın 56 metrekaresi var. Evet, bunu konuşuyoruz şimdi ama ruhsat alan ile almayan bir olmamalı. Ruhsatsız otellere niye bir şey yapılmıyormuş diye soruyorlar kendileri niye zamanında yıkmamışlar” dedi.
“KANUNSUZLUĞU, HUKUKSUZLUĞU DESTEKLERSENİZ, ORTAYA ÇIKAR”
Fırın denetimleriyle ilgili bir örnek vererek konuşmasını sürdüren Özçelik, “Fırınlarla ilgili sıkıntılı yerler oldu. Biz bütün fırıncı arkadaşlarımızı çağırdık ve ‘Size 1 Ekim'e kadar zaman verelim, ama 1 Ekim'den itibaren siz lütfen olmanız gerektiği gibi olun, temizliğinizi yapın, aletlerinizi, edevatınızı temizleyin’ dedik. Şimdi arkadaşlarımız dolaşıyor, faaliyet var mı diye soruyorum. Faaliyet var. Oralardan hepimiz pasta alıyoruz, ekmek alıyoruz. Ben de alıyorum. Bu, kimsenin kötülüğüne değil. Bu memlekete hijyen anlamında hizmet etsinler. Başka bir şey istemiyoruz. Bu onların görevi. Olması gerekeni istiyoruz. Fazla bir şey istemiyoruz. Ruhsatı istememiz de aslında olması gereken bir şey. Alanya'da sözü dinlenenlerin ‘ruhsatsız da çalışıversinler, ne olur’ gibi söylemlerde bulunmalarının doğru olmadığını düşünüyorum. Bu doğru bir söylem değil. Kanunsuzluğu, hukuksuzluğu desteklerseniz, ortaya çıkar ve bu talepler artar. Bu olmamalı. Ve sözü geçenler ya da sözü dinlenenler bu şekilde konuşmamalı” dedi. -Alkın BİRİCİK