İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli sağanak yağış, bazı ilçelerde yüksek yağış miktarlarına neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Beykoz’da metrekareye 210 kilogram yağış ölçüldüğünü bildirirken, kent genelinde su baskını ve taşkın riskine karşı vatandaşları uyardı.

AKOM’un paylaştığı verilere göre, özellikle Avrupa ve Anadolu yakasındaki bazı ilçelerde yağış miktarı dikkat çekici seviyelere ulaştı. Kuvvetli sağanağın bugün saat 22.00’ye kadar etkisini sürdürmesinin beklendiği belirtildi.

Beykoz’da Yağış 210 Kilograma Ulaştı

AKOM’un açıkladığı ölçümlerde Beykoz, metrekareye düşen 210 kilogram yağışla öne çıktı. Diğer ilçelerde kaydedilen yağış miktarları ise şöyle sıralandı:

  • Beykoz: 210 kg/m²

  • Eyüpsultan: 170 kg/m²

  • Sarıyer: 170 kg/m²

  • Arnavutköy: 130 kg/m²

  • Büyükçekmece: 120 kg/m²

Açıklamada, kuvvetli sağanağın belirtilen ilçelerde akşam saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği aktarıldı.

Su Baskını ve Taşkın Riski

AKOM, yoğun yağış nedeniyle özellikle yollarda ve alçak kesimlerde su baskını, dere yataklarında ise taşkın yaşanabileceği uyarısında bulundu. Vatandaşlardan su birikintilerinin bulunduğu yollarda dikkatli olmaları, dere yataklarından ve riskli bölgelerden uzak durmaları istendi.

Yetkililer, zorunlu olmadıkça taşkın riski bulunan alanlarda bulunulmaması ve olumsuz hava koşullarına karşı gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Olumsuzluklar İçin ALO 153 Çağrısı

AKOM, yağış nedeniyle meydana gelebilecek su baskını, taşkın ve benzeri olumsuzlukların İstanbul Büyükşehir Belediyesi ALO 153 Çözüm Merkezi’ne bildirilmesini istedi.

İstanbul genelinde etkili olan sağanak nedeniyle vatandaşların hava koşullarını takip etmeleri ve riskli bölgelerde dikkatli hareket etmeleri çağrısı yapıldı.

Kaynak: Haber Merkezi