Alanya’nın kanayan yarası haline gelen ve çoğu zaman kazalarla sonuçlanan safari seferlerine karşı halk denetim çağrısı yapıyor. Özellikle safari jeeplerinin hız ve solama yaparak seyretmesi su tabancası gibi etkinliklerle kazaya davetiye çıkarıldığını belirten vatandaşlar yetkililere seslendi. TGA Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin ise safari araçlarında yapılan tehlikeli manevraları, turistlerin hem şoförlerin hem de diğer araçlardaki insanların canını tehlikeye soktuğunu belirterek sosyal medya hesabından çağrıda bulundu.

“SU TABANCALARI KALDIRILIRSA KAZA RİSKİ AZALACAK”

Sosyal medyasında safari araçlarına yönelik paylaşımında Cimrin şu sözlere yer verdi; “Geçtiğimiz günlerde tünellerde safari turu sonrası turistleri otellere geri bırakan bir safari aracı tünellerde 100-105 km/s hızla seyrettikten sonra son tünel çıkışı önündeki araçları sollamak yerine sağlamayı tercih ederek emniyet şeridine hız artırarak girdi ama araç yoğunluğundan dolayı ani frenle yavaşlamak zorunda kaldı. Yorum yapmaya gerek yok gördüğümü olduğu gibi anlattım. Ayrıca safari firmaları ortak bir karar alıp su tabancalarını araçlardan kaldırırlarsa kazaların olma ihtimali azalacak. Su savaşı yaparken araçlar birbirine gereksiz ve tehlikeli bir şekilde yaklaşıyor ve tüm trafik tehlikeye giriyor.”

“EĞİTİM ŞART”

Aynı şekilde paylaşıma ilişkin yanıt veren vatandaşlar ise, “Safari kültürü doğaçlama gelişti. Eğitim şartı aranmadı. Bu uygunsuz davranışlar kural tanımazlık almış başını gidiyor.”

“ÖLÜMLÜ KAZALARA GEBE”

“Kimileri için ekmek kapısı ancak para kazanmak için kurallara uymaz isek para kazanmanın hiçbir hükmü yok. Emlak sektörüne darbe üstüne darbe geldi biz kurallara uyuyoruz. Safariciler neden kurallara uymuyor? Turistler otobüsler ile belirli bir bölgeye kadar taşınsınlar ardından safari araçlarına transfer edilsinler.Bu turlar her an ölümlü bir kazaya gebe” şeklinde konuşarak serzenişte bulundu.

Muhittin Böcek'in acı kaybı Muhittin Böcek'in acı kaybı

“TÜRSAB OLARAK SIKI DENETİMDEYİZ”

TÜRSAB Başkanı Kerim Yılmaz ise, hata yapan ve trafiği tehlikeye sokan bir durum tespit edildiğinde gereken işlemlerin ardından yapıldığını belirterek, “Hata yapan sürücüler ihbar edilfiğinde. Zaten gereken yapılıyor Her tur faaliyetinde olduğu gibi safari faaliyetinde de yüzlerce kişi çalışıyor. Şikayet kutumuza gelen her bilgiyi ilgili kurumlara gönderiyoruz ve değerlendiriyoruz. Kolluk kuvvetleri de bizde gereken uyarıları uyarılar yapıyoruz. İnsanların güvenliği ve karayolları güvenliğimizi sağlamak adına TÜRSAB olarak gerekli ne varsa sağlıyoruz. Bize ulaşan bir görüntü olduğunda direkt zaten işlem başlatarak ekiplerimiz gerekli uyarıları yapıyor” dedi.  -Fatma Bedia UYAR

Kaynak: Fatma Bedia UYAR