Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) göre, dünya genelinde yılda 1.3 milyar ton gıda israf ediliyor ve bunun büyük bir kısmı evlerde gerçekleşiyor. Bu soruna dikkat çekmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Alanya Belediyesi, israfı önlemek ve çevre dostu bir mutfak kültürünü yaygınlaştırmak için çeşitli projeler geliştiriyor.

Yarışmada dereceye giren paylaşım, Alanya'nın köklü mutfak kültürünü sıfır atık ilkesiyle harmanlayarak büyük beğeni topladı. Oğmaç yemeğinin sadece lezzetiyle değil, mutfakta israfı önleyen yöntemlerle hazırlanışıyla da öne çıkması, jüri tarafından takdirle karşılandı. İçerikte ayrıca gıda atıklarının nasıl değerlendirilebileceği, organik atıkların kompost haline getirilmesi ve suyun bilinçli kullanımı gibi sürdürülebilir mutfak uygulamalarına da dikkat çekildi.

'SIFIR ATIK KÜLTÜRÜNÜ GÜNLÜK HAYATA ENTEGRE ETMELİYİZ'

Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, çevre dostu mutfak uygulamalarının önemine vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Sıfır Atık ve doğaya saygılı mutfak anlayışıyla, toplumda çevre bilincini artırmayı ve sürdürülebilir alışkanlıklar kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu ödül, mutfaklarımızda sıfır atık bilincini yaygınlaştırma hedefimiz açısından önemli bir adım oldu. Belediye olarak hem çevremize hem de gelecek nesillere katkı sağlayacak projeler üretmeye devam edeceğiz. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz, farkındalık eğitimleriyle bu bilinci daha geniş kitlelere ulaştırmayı sürdürecek.”

Bu ödülle birlikte, Alanya Belediyesi'nin sıfır atık hareketini destekleme konusundaki kararlılığı bir kez daha tescillenmiş oldu. Yerel mutfak kültürünü sürdürülebilir bir anlayışla tanıtmayı amaçlayan projeler sayesinde, gelecek nesillere daha bilinçli ve çevreci bir mutfak anlayışı miras bırakılması hedefleniyor. -Alanya Belediyesi Bülten 

Kaynak: Alanya Belediyesi Bülten