Alanya'da tarımsal üretimde kullanılan zirai ilaçların güvenli ve kontrollü şekilde kullanılması için kapsamlı denetimler devam ediyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, tarladan sofraya kadar tüm süreçlerin kayıt altına alındığını ve üreticilere düzenli eğitimler verildiğini açıkladı.

HER ŞEY KAYIT ALTINDA 


Müdür Rüzgar üreticilere zirai ilaç hakkında gereken eğitimlerin verildiğini ifade ederek,” İhracata giden ve gitmeyen ürünlerde denetimlerimiz aralıksız sürüyor. Bu denetimler hasat öncesi ve sonrasında da ürünler sofraya gelene kadar devam ediyor.

Ayrıca üreticilerimize zirai kayıt veriliyor. Bir ziraat mühendisi onaylamadan üreticiler ilaç alamıyor. Ayrıca zirai ilaç bayisine gelen ilaçlar da denetim altında tutuluyor. Çiftçilere yıl boyu zirai ilaç eğitimleri de verilerek üretimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi sağlanıyor.

Zirai ilaç bayilerine de yılda 4 defa eğitim veriliyor. Gübre takip sistemi ve bitki koruma takip sistemi ile de ilaçların nereden geldiği ve kim tarafından kullanıldığı kayıt altında tutuluyor” dedi.  -Fatma Bedia UYAR

Muhabir: Fatma Bedia UYAR