Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, yılın ilk üç ayında turizmde %20'lik bir gerileme yaşandığını ve bunun son yılların en kötü kış sezonu olduğunu belirtti. Ancak Nisan ayı itibarıyla yaşanan toparlanmayla bu kaybın telafi edildiğini müjdeledi. Kavaloğlu, Ramazan Bayramı ve Paskalya'nın ardından gelen Hollanda Kral Günü ve Rusya'nın bağımsızlık haftası gibi özel tatil dönemlerinin sektöre hareketlilik kazandırdığını ifade etti.

İYİ BİR SEZON BEKLENİYOR

Kurban Bayramı rezervasyonlarının şimdiden başladığını duyuran Kavaloğlu, Antalya'nın iklim koşullarının bu dönemde çok daha elverişli olması nedeniyle Ramazan Bayramı'ndan daha iyi bir sezon beklediklerini dile getirdi. Ancak bayramın okulların kapanmasına yakın bir tarihe denk gelmesi nedeniyle tatilin 9 güne uzatılması talebini yineleyen Kavaloğlu, bu yöndeki kararın erken açıklanmasının planlama açısından önem taşıdığını vurguladı.

ÖNEMLİ FIRSAT

Kurban Bayramı'nın Pfingsten tatiliyle çakışmasının Avrupa'daki Türkler için önemli bir fırsat yarattığına dikkat çeken Kavaloğlu, "Tıpkı Ramazan Bayramı ve Paskalya'yı birleştirdikleri gibi, gurbetçilerimizin Kurban Bayramı ve Pfingsten tatilini de birleştirerek uzun bir tatil yapacağını düşünüyorum. Özellikle bu pazardan ciddi bir yoğunluk bekliyoruz" dedi.

İÇ PAZARDA HAREKETLİLİK ÖNGÖRÜLÜYOR

Kurban Bayramı tatilinin uzatılması halinde iç pazarda da önemli bir hareketlilik yaşanacağını öngören Kavaloğlu, Mayıs ayı itibarıyla Antalya'ya gelen turist sayısının 2 milyon 300 bini aştığını ve bu rakamın geçen yılla लगभग aynı olduğunu belirtti. Bu durumun gelecek için umut verici olduğunu söyleyen Kavaloğlu, transit yolcularla birlikte geçen yıl yakalanan 17 milyon turist sayısını bu yıl 18 milyona çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.


5 yıldızlı bir otelin genel müdürü İsmail Çağlar da Belek ve Kundu bölgelerinde şu anda iyi bir doluluk oranı yakalandığını belirterek, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ve erken açıklanmasının iç turizmi olumlu etkileyeceğini düşündüğünü ifade etti.

EN FAZLA RUSLAR KONAKLIYOR

Mayıs ayıyla birlikte Rus pazarında da hareketlilik başladığını söyleyen Çağlar, şu anda otellerde en fazla Rus turistin konakladığını belirtti. Farklı pazarlarla çalıştıklarını ve Türkiye'nin 65 milyon turist ve 64 milyar dolar gelir hedefine ulaşacağına inandığını sözlerine ekledi.

Antalya turizm sektörü, Kurban Bayramı ve Pfingsten'in birleşimiyle oluşacak potansiyel yoğunluğa hazırlanırken, tatil süresinin uzatılması yönündeki beklentiler de artıyor. Alınacak kararların, hem iç hem de dış pazardaki hareketliliği doğrudan etkileyeceği belirtiliyor.  -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi