Her yıl onlarca milletten milyonlarca turisti ağırlayan Alanya, denizi, kumu güneşi kadar şehrin yapısıyla da turistlerin, yerli ve yabancı vatandaşların ilgisini çekiyor. Şehrin her yerinde olan olumsuzluklar da bu durumu negatif olarak etkilerken Alanya Kent Estetik Komisyonu bu soruna çözüm bulmak için çalışıyor.
CUMA PAZARI'NDAKİ ATIL BİNAYA NE OLACAK?
Alanya’daki küçük büyük demeden her sorunu ele alan komisyon son olarak Cuma Pazarı yerindeki atıl binanın nasıl işlevsel hale gelebileceğini masaya yatırdı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alanya Belediyesi Kent Estetik Kurulu ve Alanya Belediye Başkan Danışmanı Abdurrahman Açıkalın binanın bilgi merkezi haline geleceğini söyledi.
ŞEHRİN HER SORUNU GÜNDEMLERİNDE
Kent Estetik Komisyonu’nun amacı hakkında bilgi veren Açıkalın,” Kent Estetiği Komisyonu 2020 yılının Mart'ında oluşturuldu. Kurul, 2020’de 6, 2021’de 7 ve 2022’de ise 5 kez toplanmış. 2023’de hiç toplantı yapılmamış. Toplamda 18 defa toplantı gerçekleştirilmiş.
24 KEZ TOPLANDILAR
Biz, Mayıs ayında 1 yılı dolduracağız ve bu süreçte 24 kez toplantı yaptık. Kent estetiğini çok önemsiyoruz. Şöyle ki, kent estetiğinde geçerli bir madde vardır. İşin sadece estetik olmadığı, kent içindeki tüm unsurların bu kurulda görüşülmesi gerektiği belirtilir. Söz konusu bu madde bizim çok büyük önem taşımaktadır.
SORUNLARI ÇÖZÜYORLAR
Şehrimizi kapsayan her türlü sorunu gündemimize alıp, çözmeye çalışıyoruz. Kent Estetiği Kurulu’muzda mimarlardan haritacılara kadar kalabalık bir grubumuz var. Olaylara bir bütün halinde bakıyoruz. Çalışmalarımızı Başkan Bey ile yürütüyoruz. Bunun yanı sıra Encümen ve İmar Komisyonu ile birlik içinde çalışıyoruz” dedi.
ŞEHİR HAKKINDA BİLGİ ALACAKLAR
Cuma Pazarı'nın bulunduğu yerdeki atıl binanın nasıl işlevsel hale geleceğini açıklayan Açıkalın, "Gündem maddelerimizden bir diğeri de pazar yerindeki atıl bina. Kanun gereği oraya 2 yıl boyunca el süremiyoruz. Çivi bile çakamıyoruz.
BİLGİ NOKTASI OLACAK
Biz bunu bilgi noktası olarak kullanmayı düşündük. Pazar yerinde dolaşan bir yabancı şehirdeki etkinlik hakkında bilgi alabilir. Oradaki panolara bu etkinliklerle ilgili ya da şehrin kültürü ve tarihini yansıtan bilgiler konulabilir.
Yoğun olarak bu konu üzerinde çalışıyoruz. Yolda yürürken bilgilendirme amaçlı kullanılacak panolar ve binalara jüt üzerine yapılacak giydirmeler şeklinde bu konuyu ikiye ayırdık” diye konuştu. -Fatma Bedia UYAR