Turizmin gözde merkezlerinden biri olan Alanya’da özellikle dünyaca ünlü plajlarda uygulanan yeni fiyat tarifesi, hem yerli hem yabancı turistler arasında ilgi gördü. Alanya sahillerinde yaz sezonu hareketliliği yavaş yavaş başlıyor. Buna göre Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ne (ALTİD) ait plaj işletmelerinde güncel fiyatlar açıklandı. Geçtiğimiz yıl 150 TL olan şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri, 2026 yaz sezonuyla birlikte 200 TL’ye yükseldi.

Şezlong (1)

50 TL’LİK ZAM YAPILDI

Sezonun gelmesiyle birlikte birçok plaj işletmesi yeni sezon tarifelerini uygulamaya koydu. Buna göre geçtiğimiz yıl 150 TL olan şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri bu sezon yüzde 33’e yakın artışla 200 TL seviyesine çıktı.

Şezlong (2)

ÖZEL PLAJ İŞLETMELERİNDE FİYAT DEĞİŞİYOR

Bazı özel plajlarda ise fiyatların konuma ve sunulan hizmete göre daha da yükseldiği görüldü.

YOĞUNLUK BEKLENTİSİ

Tüm fiyat artışlarına rağmen Alanya’nın plajlarına ilginin yüksek olması bekleniyor. Özellikle yabancı turist rezervasyonlarının artmasıyla birlikte bölgedeki sahillerin yaz boyunca yoğun bir sezon geçireceği öngörülüyor.

Alanya Turizmi 5Ed61F055542841B00Eb8266

Muhabir: Alkın BİRİCİK