Türkiye Cimnastik Federasyonu faaliyet programında yer alan Anadolu Yıldızlar Ligi Akdeniz Bölge Yarışları Mersin'de gerçekleştirildi. Alanya Stars Cimnastik Kulübü de Minik Kız kategorisinde Antalya'yı temsil etti. Antalya, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana ve Burdur illerinden sporcuların katıldığı Minik Kız kategorisinde 1'incilik ve 2'nciliği Alanyalı sporcular elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (GSİM) Mersin Cimnastik Salonu'nda Artistik Cimnastik dalında gerçekleştirilen yarışmalarda Alanya Stars Cimnastik Kulübü'nden Öykü Uğur 55.250 toplam puanla 1'inci ve 54.450 puanla Aslı Aydoğan 2'nci olma başarısı gösterdi. Üçüncülük kürsüsüne de Antalya'dan antrenör Melike Cura'nın öğrencisi Gülce duru Tankus çıkarken Antalya il olarak takım halinde Akdeniz Bölge 1'incisi oldu. Ayrıca Alanya Stars Cimnastik Kulübü'nden Yelyzateva Stolbova yarışları 14'üncü sırada tamamladı.

Anadolu Yıldızlar Ligi Akdeniz Bölge Yarışları'nın 1'nci etabı tamamlanırken, 2. etap 8, 9 ve 19 Temmuz 2026 tarihlerinde yine Mersin'de düzenlenecek. 2'nci etap sonunda en iyi dereceye sahip sporcular Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazanacak.

Başarılı sporcularını tebrik eden Alanya Stars Cimnastik Kulüp antrenörü Semiha Sezen, 'Sporcularım 2'nci etap yarışlarında da başarılı olarak Türkiye Şampiyonası gideceklerine inanıyorum. Onlara güveniyorum.' dedi.

Muhabir: Mert CANTÜRK