Akaryakıta son gelen zamlarından ardından Türkiye’nin dört bir yanında toplu taşıma ücretlerine de zam yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu Toplantısı’nda esnafın zam talebi de masaya yatırıldı. Toplantıdan çıkan kararla şehir içi toplu ulaşım ücretlere yüzde 35 oranında  zam yapıldı.

EN KISA MESAFE 45 LİRA OLDU 

Buna göre yeni yapılan zamla birlikte eskiden lira olan Konaklı- Alanya arası 45 liraya, Payallar- Alanya arası 55 lira oldu Türkler- Alanya arası 55 liraya, Avsallar- Alanya 60 liraya yükseldi. Sezon başında 65 lira olan Okurcalar- Alanya arası 90 liraya,  Alanya- Manavgat ise 115 liraya çıktı.

FİYATLAR DUDAK UÇUKLATTI 

Açıklanan zamlara göre doğu hattının yeni ücretleri şu şekilde Gazipaşa- Alanya arası 135 lira oldu. Demirtaş- Alanya arasında tam 55 lira olurken Demirtaş- Kestel arasında ise 45 lira oldu.  Demirtaş- Mahmutlar- Kargıcak hattında fiyatlar öğrenciye 40 lira olarak belirlendi. Demirtaş-Yeşilöz-Seki hattında in bin ücretleri 40 lira oldu. Seki- Alanya arası ise 45 lira olarak belirlendi.  -Fatma Bedia UYAR

Muhabir: Fatma Bedia UYAR