Alanya Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Alanya’nın il olması gerektiğini vurgulayarak, partisinin bu yöndeki talepleri desteklediğini açıkladı. Alanya’nın nüfusu, ekonomik gücü, turizm potansiyeli ve coğrafi konumu itibarıyla il olmayı hak ettiğini belirten Sarıca, il statüsünün yalnızca Alanya merkez için değil, bölgedeki çevre ilçeler ve mahalleler için de yeni bir idari yapılanmanın kapısını aralayacağını söyledi.

‘ALANYA MERKEZLİ 7 İLÇELİ GÜÇLÜ BİR YAPI OLUŞABİLİR’

Alanya’nın il olması halinde Gazipaşa, Gündoğmuş ve Sarıveliler’in de bu yapıya dahil edilmesiyle güçlü bir bölgesel merkez oluşturulabileceğini kaydeden Sarıca, doğuda Demirtaş ve Mahmutlar, batıda ise Konaklı ve Avsallar gibi bölgelerin de ilçe statüsüne kavuşabileceğini ifade etti.

Sarıca, bu düzenlemeyle birlikte Alanya merkezli toplam 7 ilçeden oluşan güçlü bir il yapısının ortaya çıkabileceğini belirtti. Alanya’nın mevcut yapısıyla sadece bir ilçe olarak değerlendirilmemesi gerektiğini dile getiren Sarıca, turizmden tarıma, ticaretten ulaşıma kadar birçok alanda bölgesel merkez konumunda bulunan Alanya’nın, il statüsüyle daha planlı ve etkin yönetilebileceğini söyledi.

‘VATANDAŞIN ANTALYA’YA GİTME ZORUNLULUĞU ORTADAN KALKAR’

Alanya’nın il olmasıyla birlikte vatandaşların birçok bürokratik işlem için Antalya’ya gidip gelmek zorunda kalmayacağını belirten Sarıca, valilik, il müdürlükleri ve diğer kamu kurumlarının Alanya’da bulunmasının hizmetlere erişimi kolaylaştıracağını vurguladı.

Sarıca, vatandaşların tapu, sağlık, eğitim, tarım, sosyal hizmetler ve diğer kamu işlemlerinde zaman kaybı yaşamadan kendi şehirlerinde hizmet alabileceğini ifade etti.

Bugün çok sayıda vatandaşın resmi işlemler nedeniyle Antalya’ya gitmek zorunda kaldığını belirten Sarıca, “İnsanlarımız işini, esnaf dükkânını, tarlasını veya günlük çalışmalarını bırakıp saatlerce yol gitmek durumunda kalmaktadır.

Üstelik birçok işlem aynı gün içerisinde tamamlanamadığı için vatandaşlarımız ertesi gün yeniden Antalya’ya gitmek zorunda kalmakta, bu da hem maddi kayıplara hem de ciddi bir zaman israfına neden olmaktadır” dedi.

‘ZAMAN VE İŞ GÜCÜ KAYBI AZALIR’

Alanya’nın il olması halinde elde edilecek en önemli kazanımlardan birinin zaman ve iş gücü kaybının azalması olacağını belirten Sarıca, kamu kurumlarının Alanya’da bulunmasıyla vatandaşların işlemlerini daha hızlı ve kolay şekilde tamamlayabileceğini söyledi.

Sarıca, bunun yalnızca bireysel anlamda değil, ekonomik ve sosyal hayat açısından da önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Sarıca, “Alanya’nın il olması durumunda elde edeceğimiz en önemli kazanımlardan biri, zaman kaybını ve iş gücü kaybını önemli ölçüde azaltmak olacaktır.

Vatandaşlarımız işlemlerini kendi şehirlerinde daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilecektir. Böylece hem zaman tasarrufu sağlanacak hem de iş gücü kayıpları azaltılarak ekonomik ve sosyal hayata önemli katkılar sunulacaktır” diye konuştu.

‘MERKEZİ BÜTÇEDEN ALINAN PAY ARTAR’

İl statüsünün Alanya’ya kamu yatırımları açısından da önemli avantajlar sağlayacağını dile getiren Sarıca, Alanya’nın merkezi bütçeden aldığı payın artabileceğini ve yatırımların daha etkin planlanabileceğini ifade etti.

Alanya’nın mevcut nüfusu, turizm kapasitesi ve çevre ilçelerle birlikte oluşturacağı bölgesel güç dikkate alındığında daha fazla kamu yatırımı alması gerektiğini belirten Sarıca, il statüsünün bu sürece katkı sunacağını söyledi.

Gazipaşa, Gündoğmuş ve Sarıveliler’in de dahil edilmesiyle nüfusun 400 binin üzerine çıkabileceğini belirten Sarıca, bu büyüklükteki bir nüfusun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha güçlü temsil edilmesinin de mümkün olabileceğini kaydetti.

‘ALANYA MECLİS’TE DAHA GÜÇLÜ TEMSİL EDİLİR’

Alanya’nın il olmasıyla birlikte bölgenin siyasi temsil gücünün de artacağını belirten Sarıca, oluşacak nüfus yapısıyla Alanya’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaklaşık 5-6 milletvekiliyle temsil edilebileceğini söyledi.

Sarıca, bu durumun Alanya’nın sorunlarının ve taleplerinin Ankara’da daha güçlü şekilde dile getirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Sarıca, “Bu büyüklükte bir nüfus, Alanya’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaklaşık 5-6 milletvekili ile temsil edilmesine imkân sağlayabilir.

Böylece Alanya’nın sorunları ve talepleri Meclis’te daha güçlü şekilde dile getirilecek, bölgenin ihtiyaçlarının çözümü için daha etkin bir temsil sağlanacaktır” dedi.

‘ALANYA İL OLMAYI HAK EDİYOR’

Alanya’nın il olmasının hizmetlerin hızlanması, kamu yatırımlarının artması, vatandaşın bürokratik yükünün azalması ve bölgenin siyasi temsil gücünün yükselmesi açısından önemli bir adım olacağını belirten Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Alanya’nın bu sürece hazır olduğunu söyledi.

Sarıca, “Kısacası, Alanya’nın il olması; hizmetlerin hızlanması, kamu yatırımlarının artması, vatandaşın bürokratik yükünün azalması ve bölgenin siyasi temsil gücünün yükselmesi açısından önemli bir adım olacaktır. Bu nedenle Saadet Partisi Alanya Teşkilatı olarak Alanya’nın il olmasını destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Alkın BİRİCİK