2025 yılı turizm sezonu hazırlıkları şimdiden başladı. Tesisler tadilata, yenilemeye başlarken erken rezervasyonlarda adeta sezonun nasıl geçeceği yönünde öngörü oluşturmaya başladı.
 

2025 yılı rezervasyon tablosunun oldukça ilgi çekici bir tablo sunduğunu belirten Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, turizmin canlanması noktasında ulaşım ağlarında bir an önce hareket geçilmesi gerektiğini belirterek, “Havalimanına yapılan ek seferler ve şehir içi ulaşım ağının genişletilmesi, bu artışın nedenlerinden biri olarak öne sürülebilir. Bu anlamda Antalya- Alanya otoyolunun acilen hız kazanması gerekmektedir” dedi. 

ERKEN REZERVASYONLARDA YÜZDE 20 ARTIŞ

“Antalya, turizmin gözde destinasyonlarından biri olmaya devam ederken, 2025 yılı için rezervasyon durumu oldukça ilgi çekici bir tablo sunuyor” şeklinde konuşan Dahaoğlu, “ Bu yıl genel rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 10 yüzde 20 arasında bir artış gözlemleniyor. Bu artışın özellikle yaz sezonunda daha belirgin olduğunu söyleyebiliriz.
 

Turizmin canlanması, sektördeki umutları biraz artırsa da, halen belirli zorluklar mevcut. Yüksek enflasyondan dolayı artan maliyetler, nitelikli eleman, sabit kur, devam eden Rusya-Ukrayna savaşı gibi konuların olumlu sonuçlanmasını dört gözle bekliyoruz” dedi.

İLK SIRADA ALMANYA

Dahaoğlu 2025 yaz sezonunda en çok Alman turistlerin geleceğini öngördüklerini belirterek, “Tüm bunlara rağmen Antalya'nın turizm pazarında 2024 yılında olduğu gibi yine ilk sırayı Almanya onu Rusya, İngiltere, Polonya ve Hollanda takip etmesi bekleniyor.
 

Bu artışın olumlu bir gelişme olduğunu ancak tanıtım ve pazarlama ile daha fazla çalışılması gerekmektedir. Geçmiş yıllarda birçok tatilci, erken rezervasyon fırsatlarından yararlandı. Ancak, sezon boyunca son dakika rezervasyon talepleri de önemli ölçüde arttı. Bu yılda böyle olacağını düşünüyoruz” dedi.


“ALANYA-ANTALYA OTOYOLU ACİLEN HIZ KAZANMALI”

“Ulaşım kolaylıkları, turistlerin bölgeye daha rahat ulaşmasını sağlıyor” ifadelerini kullanan Dahaoğlu, yıllardır kentin kanayan yarası haline gelen otoyolun ivedilikle tamamlanması gerektiğini belirterek, “Havalimanına yapılan ek seferler ve şehir içi ulaşım ağının genişletilmesi, bu artışın nedenlerinden biri olarak öne sürülebilir.
 

Bu anlamda Antalya- Alanya otoyolunun acilen hız kazanması gerekmektedir. 2025 yılı, Antalya ve çevresindeki turizm sektörü için hem fırsatlar hem de zorluklar yılı olacak.  Umut edelim herkes emeğinin karşılığını fazlasıyla alır” dedi. -Fatma Bedia UYAR

Muhabir: Fatma Bedia UYAR