Bu kenti yönetenlerin sözleri çok önemli ve anlamlı. Hasan Sipahioğlu Alanya’yı 15 yıl yönetti. Bu kente çok değerler kattı, çok marka projelere imza attı. En büyük imzası 'Alanya'da yaşamanın bir bedeli var' sözü idi. ‘Yani bu şehirde yaşayanlar bir bedel ödeyecek ki bu kent ayağa kalkacak’ diyordu. O dönem Alanya'nın alt yapı sorunu vardı, bunu çözmek için para gerekiyordu ve belediyenin bütçesi yetmiyordu. Halktan toplanan paraları toprağın altına gömdü Hasan Sipahioğlu. O hizmet sayesinde bugün Alanya'da sel ve su taşkınlıkları yaşanmıyor. 
Sipahioğlu, o dönem bugünlerin Alanyası için bedel ödetti. İyi ki ödetmiş bu sayede kış döneminde rahat ve huzurluyuz. Komşularda su ve sel baskını yaşanırken Alanya'da bunun tam tersi görüntüler yaşanıyor. 
Birde Büyükşehir Belediyesi, drenaj ve kanalları temizleyebilse çok iyi olacak. 
Sipahioğlu'nun, 'Alanya'da yaşamanın bir bedeli var' sözünü Adem Murat Yücel tam tersine çevirdi. Alanya'da tarihi bir projeye imza attı ve Teleferik Projesi'ni hayata geçirdi. 
Yücel'in hizmete kattığı Teleferik Projesi ile Alanya ayrıcalıklı bir döneme geçti. 
Yani Sipahioğlu'nun o sözünü Adem Murat Yücel, 'Alanya'da yaşamanın ayrıcalığı var' sözüne dönüştürdü. 
Çünkü teleferiğe binen insanlar arasında fiyat farkı var. Alanya'da ikametgah ediyorsanız, bu kentte yaşıyorsanız daha düşük ücret ödeyerek, teleferiğe biniyorsunuz, bu kentte yaşamıyorsanız biraz daha pahalı bir para ödeyerek bu hizmetten yararlanıyorsunuz. 
Şimdi ise Başkan Osman Tarık Özçelik Yücel'in bıraktığı 'Alanya'da yaşamanın ayrıcalığı var' sloganına uygun hareket ediyor. 
Osman Başkan’da önemli bir projeye imza attı. Halk Kafeyi açtı, Alanyalılar gönüllerince giderek çaylarını yudumluyor, kahvaltı ve yemeklerini keyifle ve uygun fiyata yiyor. 
Halk Kart sayesinde Kafe’den Alanya'da yaşayanlar ve bu kentte okuyan öğrenciler, daha az para ödeyerek yararlanıyor. Ama bu kentte yaşamayanlar, dışarıdan gelenler yüzde 30 oranında daha fazla para ödeyecek. 
Kısacası Alanya'da yaşamanın bedelini değil, ayrıcalığını yaşama dönemindeyiz.
Keşke devletimizi yöneten büyüklerimizde bu kente bir ayrıcalık yapsa da bize, kış nüfusu yerine yaz nüfusuna göre ödenek aktarsa.. 
Çünkü 364 bin kişiye göre para alıp, yazın 2-3 milyon insana hizmet etmek elbette yerel yönetimlerin işini zorlaştıyor. 
Devletin ekonomisine en çok katkı sunan biz Alanyalılar, Alanya'da yerel yönetimlerin, 'Alanya'da yaşamanın ayrıcalığı var' sloganının Ankara'da da geçerli olmasını isteriz. 
Benden bugünlük bu kadar. Hadi kalın sağlıcakla.