Antalya Valiliği, Ankara’da gerçekleştirileceği belirtilen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında il genelinde geniş kapsamlı güvenlik tedbirleri uygulayacağını duyurdu. Karar doğrultusunda, 1 Temmuz Çarşamba günü saat 08.00’den 9 Temmuz 2026 saat 23.59’a kadar çeşitli eylem ve etkinliklere geçici yasak getirildi.

Valilik açıklamasında, zirve sürecinde oluşabilecek protesto, yürüyüş ve benzeri toplumsal olayların önüne geçilmesi amacıyla önleyici tedbirlerin devreye alındığı belirtildi. Uygulamanın, il genelinde Jandarma ve Sahil Güvenlik sorumluluk bölgelerini de kapsayacağı ifade edildi.

Yasak Kapsamındaki Faaliyetler

Karara göre katılım sayısına bakılmaksızın yürüyüşler, basın açıklamaları, oturma eylemleri, stant ve çadır kurulması, imza kampanyaları ile protesto amacı taşıyan çeşitli organizasyonlar yasak kapsamında değerlendirilecek.

Ayrıca zincir veya benzeri materyaller kullanılarak gerçekleştirilen kendini bağlama ya da kilitleme eylemleri, çelenk bırakılması, sticker yapıştırılması, broşür dağıtılması, afiş ve pankart asılması ile her türlü protesto gösterisinin belirtilen süre boyunca yapılamayacağı bildirildi.

Bazı Faaliyetler Muaf Tutuldu

Valilik, kamu düzeninin korunmasının yanında günlük yaşamın olağan akışının sürdürülmesi amacıyla bazı faaliyetlerin karar kapsamı dışında tutulduğunu açıkladı.

Buna göre kamu kurumlarının resmi bayramlar ve önemli günler kapsamında sınırlı katılımla düzenleyeceği resmi etkinlikler, siyasi parti, dernek ve vakıfların zorunlu yönetim süreçlerine ilişkin kongre ve genel kurul faaliyetleri ile ekonomik amaçlı ticari etkinlikler yasaktan muaf olacak.

Yetkililer, uygulama süresince vatandaşların resmi duyuruları takip etmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi