CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin turizm merkezlerindeki villa turizmi ve otelcilik sektöründeki belirsizliklerin turizm sezonunu krize sürüklediğini sert bir dille eleştirdi. Arı, 18 yıldır uygulanmayan Yangın Yönetmeliği'nin şimdi ani bir baskıyla dayatılmasının, binlerce otel ve villanın kapanma riskiyle karşı karşıya kalmasına neden olduğunu söyledi.

Konuşmasına TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in vefatına ilişkin başsağlığı dilekleriyle başlayan Arı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik saldırıyı da şiddetle kınayarak, "Bu saldırı demokratik siyasete karşı yapılmıştır" dedi. Ardından, turizm sektöründeki krize dikkat çekti.

Villa Turizmi Çöktü, Oteller Kapanma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Antalya, Muğla ve diğer turizm bölgelerindeki binlerce villa işletmesinin hukuki gerekçelerle kapatıldığını belirten Arı, "Antalya'da 20 bin villa kapalı. Vatandaş borçla yaptığı yerleri açamıyor, rezervasyon yapan turistler mağdur" dedi. Kartalkaya yangını sonrasında 2007 Yangın Yönetmeliği'nin ani bir şekilde uygulanmaya konulmasının sektörü felç ettiğini vurgulayan Arı, "18 yıldır uygulanmayan kurallar şimdi baskınlarla dayatılıyor. Antalya'da 1.800 otel kapanma riskiyle karşı karşıya" ifadelerini kullandı.

"Bir Kapı Eksik Diye Turizm Duruyor!"

Yangın Yönetmeliği'nin zorunlu kıldığı yangına dayanıklı otel kapılarının hem yüksek maliyetli olduğunu hem de Türkiye'de üretilemediğini belirten Arı, "Alternatif boyalar var ama onlar da yönetmelikte yer almıyor. Fiziki ve ekonomik gerçeklerle bağdaşmayan bir uygulama yürürlükte" dedi.

"İktidar Topu Belediyelere Atıyor, Çözüm Yok!"

Arı, turizm sektörünün yaşadığı sorunların çözümü için merkezi yönetimi göreve çağırarak, "Bütün yükü belediyelere atmakla bu sorun çözülmez. Turizm sezonunun başında bu kriz acilen giderilmelidir" şeklinde konuştu. Arı, hükümeti acil önlem almaya ve sektörü rahatlatacak adımlar atmaya çağırdı.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi