20 Mart 2021’de Manavgat’ın Taşağıl Sağırin Mahallesi, Taşkesiği mevkisinde ormanlık alanda korkunç bir olay yaşandı. Başı vücudundan ayrılmış bir erkek cesedi bulundu. Yapılan araştırmalar sonucunda, cesedin 2002 doğumlu Umut Can Arslan’a ait olduğu belirlendi.
O dönem yapılan ilk incelemelerde, cesedin yaban hayvanları tarafından parçalanmış olabileceği ve ölüm nedeninin intihar mı yoksa cinayet mi olduğu kesinleşmedi. Ancak yıllar sonra yeniden açılan dosya, korkunç gerçeği ortaya çıkardı.
DOSYA YENİDEN AÇILDI, 10 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, 2025 yılında dosyanın yeniden incelenmesi talimatını verdi. Soruşturmayı yürüten Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olay günü bölgede bulunan kişileri tespit etti.
Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarla, 10 şüpheli ikametlerinde yakalanarak gözaltına alındı.
DEFİNE AVI KANLI BİTTİ
Asayiş ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada Umut Can Arslan’ın, define aramak için gittiği kişilerle aralarında anlaşmazlık çıktığı ve bu nedenle öldürüldüğü ortaya çıktı.
Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda:
2 adet ruhsatsız tabanca,
10 adet 9 mm, 35 adet 7,65 mm fişek,
2 adet flash bellek ele geçirildi.
4 Kişi Tutuklandı, 6 Şüpheli Serbest Bırakıldı
Soruşturma kapsamında:
D.A., F.Z.A.K. ve R.A.Ş., ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
İ.B.K., H.E.K. ve H.A. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Halil Kara, Cüneyt Ceyhan, Hüseyin Kaya ve Zeynep Kara ise ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak Ilıca S Tipi Cezaevine gönderildi. -İHA