Çevreye duyarlı bir yaklaşımla hareket eden otel, yaklaşık 6 yıldır mutfakta uyguladığı yöntemlerle atık miktarını %30 azaltmayı başardı. Usta aşçılar, sebze ve meyvelerin kabuklarını kurutarak baharat, çorba ve tatlılarda kullanıyor. Bu sayede hem besin değeri yüksek ürünler çöpe gitmiyor hem de yemeklerin lezzeti artıyor.

Otel yönetimi, misafirleri de israfa karşı bilinçlendirerek tabaklardan geriye kalan yemeklerin miktarını azaltmayı hedefliyor. Misafirlere sunulan indirimler ve sokak hayvanlarına yapılan yardımlar, bu konuda farkındalık yaratıyor.

Antalya'nın kalbine zarar verecekler Antalya'nın kalbine zarar verecekler

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, turizmin sürdürülebilir olması için tüm otellerin bu tür uygulamaları benimsemesi gerektiğini vurguluyor.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi