Evde yaptığı ilk denemelerden sonra annesi Ayşegül ve babası Erman Çeliktürk, oğullarının yeteneğini fark etti ve onu bir okçuluk kursuna yazdırdı. Yayı ilk kez eline aldığında büyük heyecan yaşayan Osman Ataberk, spora olan tutkusuyla hızla kendini geliştirdi. Bugüne kadar bireysel ve takım halinde katıldığı müsabakalarda 11 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

DÜNYA 2'NCİLİĞİYLE BÜYÜK BAŞARI 


Son olarak Fransa’nın Nimes kentinde düzenlenen Salon Okçuluk Dünya Kupası’nda kendi yaş kategorisinde dünya 2’ncisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Katıldığı ilk uluslararası turnuvada böylesine büyük bir derece elde eden genç sporcu, gelecekte adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

'DENEMEK İÇİN BAŞLADIN, ŞİMDİ OLİMPİYAT HAYALİM VAR'


Okçuluğa nasıl başladığını anlatan Çeliktürk, “İlk başta sadece denemek istemiştim ama şimdi bu benim kariyerim oldu” dedi. Yayı eline her aldığında aynı heyecanı yaşadığını söyleyen Çeliktürk, hedefinin milli takım formasıyla olimpiyatlara katılmak olduğunu belirtti. Türkiye’nin olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz'u kendisine idol olarak gören genç sporcu, onun izinden giderek madalya kazanmak istiyor. -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi