ATASEM Kepez Kurs Merkezi, Türk mutfağı ve Gaziantep mutfağı gibi zengin lezzetler konusunda eğitimler veriyor. Eğitimleri Türk mutfağına ait geleneksel yemek tariflerinin yanı sıra, profesyonel mutfak tekniklerini de öğretiyor. Kursiyerler, sebze pişirme, et hazırlama, hamur yapma gibi pratik bilgilerle donanıyorlar. Ayrıca, kursiyerler zeytinyağlılar, pilavlar, çorbalar, baklava ve şekerpare gibi lezzetleri de öğreniyorlar.

MESLEK EDİNMEK ARTIK ÇOK KOLAY 

Her yıl binlerce kişi Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ücretsiz kurslar sayesinde yeni iş fırsatlarıyla tanışıyor. Kepez ATASEM, aşçılıktan kuaförlüğe, pastacılıktan bilgisayar kurslarına kadar geniş bir yelpazede eğitim sunuyor. Kurslar sonunda katılımcılara, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar veriliyor. Bu sertifikalarla kursiyerler, hem iş bulma şansı yakalıyor hem de kendi işlerini kurabiliyorlar.

ÜCRETSİZ KURSLARLA MESLEK SAHİBİ OLUYORLAR 

Aşçılık kurslarına katılan İlayda Selda Kalay, bu kursların özelde çok pahalı olduğunu ancak Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz kurslarının kendisi için büyük bir fırsat sunduğunu belirtiyor. Kalay, üniversitede aşçılık eğitimi almış olmasına rağmen bu kursla hem belgelerini tamamlayıp hem de mesleğini geliştirerek bir otelde çalışmaya başlayacağını belirtiyor. Mahmut Bayır ise, yemek sektörüne geri dönmek için ATASEM'deki Türk ve Gaziantep Mutfağı kurslarında eğitim aldığını ifade ediyor.

KURSİYER OLARAK BAŞLADIĞI YERDE EĞİTMEN OLDU 

ATASEM'in meslek edindirme kursları, katılımcılar için sadece öğrenim değil, aynı zamanda kariyer fırsatları da sunuyor. Örneğin, Sultan Şahin Kocabıyık daha önce ATASEM’de kuaförlük, protez tırnak ve makyaj kurslarına katılarak eğitim almış ve sertifikalar kazanmış. Şimdi ise aynı merkezde eğitmen olarak çalışıyor. Kursiyerlerine manikür, jel tırnak, protez tırnak gibi uygulamalı dersler vererek, onları iş gücüne kazandırıyor. -İHA 

Kaynak: İHA