Antalya’nın Demre ilçesinde Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 19 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ile 3 Türk organizatör yakalandı. Adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderildi.
Demre’de 2 Ekim’de Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik ortak operasyon gerçekleştirildi.
Karada Ve Denizde Yakalandılar
Operasyonda karada 19 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ile 1 Türk organizatör yakalandı. Denizde ise organizasyonla bağlantılı olduğu belirlenen yelkenli teknedeki 2 Türk organizatör ekipler tarafından yakalandı.
Sürdürülen çalışmalar kapsamında, organizasyon içerisinde 4 şüphelinin daha bulunduğu tespit edildi.
3 Şüpheli Tutuklandı
Gözaltına alınan 3 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından hakimliğe sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak Elmalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
Olayda kullanılan yelkenli tekneye de el konuldu.
Diğer 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ilgili birimler tarafından sürdürüldüğü bildirildi.





