Antalya'da faaliyet gösteren bazı araç kiralama firmalarının, filo kiralama şirketlerinden temin ettikleri araçları, şirketlerin bilgisi dışında internet üzerinden satışa çıkararak dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bu yöntemle toplamda 120 milyon TL'lik vurgun yapıldığını belirledi.

Yapılan çalışmalar sonucunda, İstanbul'da faaliyet gösteren üç ayrı lojistik şirketin toplam 73 aracının, Antalya'daki iki farklı firmaya sözleşme ile kiralandığı ve bu firmaların araçları yüzde 30 peşinat ve 24-48 ay vadelerle satışa çıkararak araç devir vaadiyle sattığı belirlendi.

Operasyon kapsamında 10 kişi yakalanırken, yapılan aramalarda üç araç kiralama firmasında yedi adet dizüstü bilgisayar, sözleşme asılları, senetler ve dijital materyallere el konuldu. Şikayete konu olan 73 araçtan 68'i bulunarak yediemin otoparkına ve ruhsat sahiplerine teslim edildi. Nitelikli dolandırıcılık suçundan adli makamlara sevk edilen 10 şüpheliden altısı hakkında adli kontrol kararı uygulanırken, dördü tutuklandı. -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi