Mahkeme salonunda, olay sırasında evde bulunan çiftin 15 yaşındaki kızının 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradığı anlara ait ses kaydı dinletildi. Kayıtlarda küçük kızın, "Gece çığlık sesleri duydum ama rüya sandım, annem yerde kanlar içinde yatıyor, dişleri kırılmış, çok az nefes alıyor, evde tek başımayım” sözleri salondakileri gözyaşlarına boğdu.

Duruşmada sanığın yakınları, müştekiler ve tanıklar dinlendi. Maktulün annesi ve akrabaları, üzerinde Fadim Temirhanoğulları’nın fotoğrafı olan tişörtlerle mahkemeye katılırken, sanığın savunması sırasında salonda zaman zaman tansiyon yükseldi.

'ÖLDÜRMEK YERİNE BOŞANSAYDI' 

Maktulün ailesi, Fadim Temirhanoğulları’nın eski telefonuyla sanığın tehdit içerikli konuşmalarını kaydedip aile WhatsApp grubuna gönderdiğini öne sürdü. Kardeşi Canan Güneş, “Sanık, ablama ‘Ayağın bir taşa takılacak, bu üç-dört yıl içinde zaten düşeceksin’ diyerek tehdit ediyordu” dedi. Anne Mediha Saçlı ise mahkemede gözyaşları içinde, “Çocuğumun hatası varsa boşasaydı! Kızını da tehdit etmiş, ‘İstersem seni de anneni de öldürürüm’ demiş” sözleriyle isyan etti.

Sanık: "Bana Komplo Kuruyorlar!"

Savaş Temirhanoğulları ise suçlamaları reddederek, “Beni organize suç örgütü lideri gibi göstermeye çalışıyorlar. Bir katil, tecavüzcü, sapık yaratmaya çalışıyorlar!” dedi. Sanık avukatı, maktulün tırnaklarında başka bir erkeğe ait DNA bulunduğunu iddia ederek bu durumun araştırılmasını talep etti. Ancak mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığının yeniden değerlendirilmesi talebini reddetti.

'BU DAVA UZATILMAMALI'

Duruşma sonrası açıklama yapan avukat Yağmur Burçin Sayın, sanık tarafının mahkemeyi manipüle etmeye çalıştığını belirterek, “Sanık, mahkemede kendini son derece bilinçli bir şekilde savundu. Akıl sağlığı bahanesiyle cezadan kaçmaya çalışıyor. Ama gerçek şu ki, 4,5 dakikada bir kadın öldürülüyor ve biz bu davanın uzatılmasını istemiyoruz” dedi.

GÖZLER 9 NİSAN'A ÇEVRİLDİ

Mahkeme, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin ses kayıtlarının deşifre edilmesine karar verirken, duruşma 9 Nisan’a ertelendi. Maktulün annesi Mediha Saçlı, “Caniler yalan söylüyor! Torunum da tehdit ediliyor. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, lütfen kadınlar ve çocuklar öldürülmesin!” diyerek yetkililere çağrıda bulundu. -İHA

Kaynak: İHA