Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki Balıkçı Barınağı’nda çıkan ve 20’nin üzerinde teknenin kullanılamaz hale gelmesine neden olan yangının ardından hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Karaya çekili teknelerin büyük bölümünün tamamen yandığı bölgede, bazı teknelerden geriye yalnızca metal aksamlar kaldı.

Antalya’da Kül Olan Teknelerden Geriye Sadece Demir Yığınları Kaldı (1)

Sarısu Mahallesi’ndeki Antalya Balıkçı Barınağı’nda gece saatlerinde başlayan yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TOMA’ların yaklaşık 3 saatlik müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Yanan teknelerden geriye metal aksam kaldı

Yangının tamamen söndürülmesinin ardından günün aydınlanmasıyla birlikte bölgede oluşan zarar daha net görüldü.

Karaya çekili halde bulunan 20’nin üzerinde tekne alevlerin etkisiyle kullanılamaz hale gelirken, bazı teknelerden geriye sadece demir ve metal parçaları kaldı.

Antalya’da Kül Olan Teknelerden Geriye Sadece Demir Yığınları Kaldı (5)

Olay yeri inceleme ekipleri de bölgede çalışma başlatarak yangının çıkış noktası ve nedeninin belirlenmesi için incelemelerini sürdürüyor.

“Alevler bize kadar gelmişti”

Yangın sırasında barınakta bulunan ve teknesi zarar görmeyen Ömer Ferdi Şakar, alevlerin teknelere kadar ulaştığını söyledi.

Şakar, tekne sahipleri ve liman görevlilerinin yangına müdahale ettiğini belirterek, gece boyunca tekneleri korumak için soğutma çalışması yaptıklarını anlattı.

“Teknelerimizi soğutmaya çalıştık çünkü yangın bize kadar gelmişti. Karada bulunan yaklaşık 20 tekne küle döndü.”

Şiddetli rüzgarın yangınla mücadeleyi zorlaştırdığını ifade eden Şakar, itfaiye, orman ve emniyet ekiplerinin de bölgedeki çalışmalara destek verdiğini belirtti.

Antalya’da Kül Olan Teknelerden Geriye Sadece Demir Yığınları Kaldı (4)

Geceyi teknelerin başında geçirdi

Şakar, yangından önce turunu tamamlayarak barınağa döndüğünü ve rüzgarın şiddetlenmesi nedeniyle evine gitmekten vazgeçtiğini söyledi.

Saat 00.00-01.00 sıralarında limana geldiğini belirten Şakar, eşini arayarak geceyi barınakta geçireceğini söylediğini aktardı.

Şakar, daha önce yaşanan yangınlarda da tesadüfen bölgede bulunduğunu ifade etti.

Antalya’da Kül Olan Teknelerden Geriye Sadece Demir Yığınları Kaldı (2)

“Çok zordu, gerçekten çok zordu”

Yangının çıkış nedeniyle ilgili kesin bir bilgi olmadığını belirten Şakar, sigara ihtimali ile kundaklama ihtimalinin araştırılması gerektiğini söyledi.

Barınakta ahşap tekneler, motor yatlar, fiber tekneler ve çeşitli yanıcı maddelerin bulunduğuna dikkat çeken Şakar, güvenlik ve denetimlerin artırılması gerektiğini savundu.

“Çok riskli bir bölge. Daha kontrollü olmamız gerektiğini düşünüyorum.”

Antalya’da Kül Olan Teknelerden Geriye Sadece Demir Yığınları Kaldı (3)

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor

Antalya Valisi Hulusi Şahin de yangının ardından yaptığı açıklamada, çıkış nedeninin araştırıldığını belirtmişti.

Şahin, yangının bazı kişiler tarafından başlatıldığı yönündeki iddiaların da incelendiğini ifade etmişti.

Yangının kesin çıkış nedeninin, olay yeri inceleme çalışmalarının ardından netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA