Antalya'nın Serik ilçesinde gece yarısı cadde ortasında ateşlenen havai fişekler mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Patlama sesleriyle uyanan vatandaşlar, yaşadıkları paniği deprem ve patlama korkusuyla anlattı.

Gece yarısı patlayan havai fişekler mahalleyi ayağa kaldırdı

Olay, 7 Temmuz gecesi saat 00.02 sıralarında Antalya'nın Serik ilçesi Merkez Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 2 No'lu Sağlık Ocağı yakınındaki caddede kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, yol ortasında havai fişek ateşledi. Gece sessizliğini bozan yüksek sesli patlamalar çevrede yaşayan vatandaşlarda büyük panik oluşturdu.

Antalya'da Mahalleyi Ayağa Kalktı! Patlama Sesleriyle Yataktan Fırladılar (2)

Havai fişekleri ateşleyen kişiyle ilgili belirsizlik sürerken, olay mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

"Önce deprem oldu sandım"

Patlama sesleriyle büyük korku yaşadığını belirten Kadir Kılboz, yaşadığı paniği şu sözlerle anlattı: "Bir patlama oldu, deprem olduğunu zannettim. Hatay'da depremden çıktığım için bayağı korktum. Sonra düğün var zannettim."

Antalya'da Mahalleyi Ayağa Kalktı! Patlama Sesleriyle Yataktan Fırladılar (4)

"Namaz kılarken büyük korku yaşadım"

Patlama sesinin namaz kıldığı sırada geldiğini söyleyen Murat Sipahioğlu ise yaşadığı endişeyi şu ifadelerle dile getirdi:

"Gece patlama sesi oldu, o anda yatsı namazı kılıyordum. Bayağı bir korktum. Hatta maç var zannettim. Başka yerde havai fişek atılmayınca şüphelendim. Korktuk yani. Böyle bir olayın yaşanması kötü. Herkes yatarken meydana geldi. Hamile olan var, sabah erkenden işe gidecek olan var. İnsanların bunları düşünmesi lazım."

Antalya'da Mahalleyi Ayağa Kalktı! Patlama Sesleriyle Yataktan Fırladılar (1)

Mahalle sakinlerinden tepki

Gece yarısı yaşanan olayın ardından mahalle sakinleri, yerleşim alanlarında kontrolsüz şekilde havai fişek kullanılmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. -İHA

Kaynak: İHA