Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde görevli 34 yaşındaki Av Koruma ve Kontrol Memuru Taner K., sabah saatlerinde Termessos Antik Kenti çevresinde kontrol çalışmasına çıktı. Öğleye doğru Güllük Dağı eteklerinde dengesini kaybederek düşen görevli, dizinden yaralanarak hareket kabiliyetini kaybetti.

Durumu ilgili birimlere bildiren Taner K.’nin yardımına kısa sürede AFAD, 112 Acil Sağlık ekipleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına bağlı kurtarma ekipleri ulaştı. Ancak sarp arazi koşulları ve yaralının durumu nedeniyle yaklaşık 5 saatlik çabaya rağmen bölgeden çıkarılması mümkün olmadı.

Bunun üzerine devreye giren JAK ekipleri, hızlı bir müdahale ile Taner K.’ye ulaştı ve helikopterle bulunduğu noktadan güvenli şekilde tahliyesini sağladı. Önce en yakın sağlık merkezine götürülen yaralı memur, ardından ambulans helikopterle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledildi. Taner K.’nin tedavisine burada devam ediliyor. -İHA 

Kaynak: İHA