Liman ve marinada bulunan yaklaşık 450 tekne, ustaların ellerinde adeta yeniden doğuyor. 15 ila 30 metre arasında değişen boylardaki teknelerin öncelikle alt kısımları temizleniyor, eskiyen boyaları sökülüyor ve hasar gören ahşap bölümleri yenileniyor. Geleneksel yöntemlerle yapılan kalafatlama işlemiyle teknelerin su sızdırmazlığı sağlanıyor. Ardından tekneler, astar, macun ve boya işlemleriyle pırıl pırıl hale getiriliyor.

Yatçılar Kooperatifi Başkanı İlyas Kahraman, teknelerin nisan ayında denize indirileceğini ve yeni sezona hazır hale getirileceğini belirtti. Geçen yılın başarılı geçtiğini ve bu yıl da aynı başarıyı beklediklerini ifade etti.

Tekne bakım ustası Ufuk Koçak ise misafirlerin konforu ve güvenliği için tüm detaylara dikkat ettiklerini söyledi. Kaş'ın dünyaca ünlü bir dalış merkezi olduğunu vurgulayan Koçak, dalış ekipmanlarının da yenilendiğini ve misafirlerin unutulmaz bir deneyim yaşayacaklarını dile getirdi.      -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi