Forum süresince liderlerin ve bakanların geçiş güzergahları ile konaklayacakları turizm tesislerinde en üst düzeyde güvenlik tedbirleri uygulanacak. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Cornelia Diamond Otel Genel Müdürü Zafer Alkaya, tesislerdeki hazırlıkların son aşamasına geldiğini belirtirken, hangi liderin nerede konaklayacağının otel yönetimleriyle paylaşıldığını ve buna göre özel düzenlemeler yapıldığını ifade etti.

Güvenlik süreçlerinin Cumhurbaşkanlığı ekiplerince titizlikle yürütüldüğünü aktaran Alkaya, tesis personelinin tamamının detaylı güvenlik taramasından (GBT) geçirildiğini vurguladı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, az sayıda personelin forum süresince görev yapmasının uygun görülmediğini ve bu kişilerin söz konusu tarihlerde izinli sayıldığını dile getirdi. Alkaya, amaçlarının bu önemli organizasyonu sorunsuz bir şekilde tamamlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek ve "Ayrışan Dünyada Diplomasiyi Sahiplenmek" temasıyla öne çıkan Antalya Diplomasi Forumu, küresel düzeyde diplomasi, barış ve iş birliğini güçlendirecek stratejilerin ele alınacağı bir platform olacak. Geçtiğimiz yılki foruma çok sayıda ülkeden devlet ve hükümet başkanları, bakanlar ve uluslararası kuruluşların temsilcileri katılım sağlamıştı. Bu yılki forumun da dünya çapında yankı uyandırması bekleniyor.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi