Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin "Tarladan sofraya, Antalya’dan dünyaya" mottosuyla bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Uluslararası FoodFest Antalya Gastronomi Festivali, Kumluca'daki domates hasadı etkinliğiyle start aldı. Örtü altı üretimde Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olan Kumluca'da, modern seracılık teknikleriyle yetiştirilen domatesler, festivalin ilk hasadında toplandı.

Hasat etkinliğine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu ve Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi katıldı. Cam seralarda üreticilerle birlikte domates toplayan Başkan Böcek, Kumluca'yı pilot bölge ilan ettiklerini belirterek, "Antalya’mız, turizmin yanı sıra verimli topraklarıyla tarımda da ilk sıradadır. Yerelden kalkınma hedefiyle üreticilerimize destek veriyoruz" dedi.


FoodFest Antalya, sadece gastronomi festivali olmanın ötesinde, üreticiyle tüketiciyi buluşturan ve Antalya’nın tarımsal potansiyelini dünyaya tanıtan bir organizasyon olarak dikkat çekiyor. Festivalin önceki yıllarında tavşan yüreği zeytin, mor üzüm ve avokado hasatları yapılmıştı. Bu yılki durak ise domatesin başkenti olarak bilinen Kumluca oldu. -Haber Merkezi
 

Kaynak: Haber Merkezi