23 Nisan Çarşamba günü saat 12:49’da Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında 6.2 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Deprem, büyük paniğe yol açarken, artçı sarsıntılar da devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, durumu değerlendirmek amacıyla yapılan incelemelerin sonuçlarını açıkladı.

"1025 BİNA AZ HASARLI"

Bakan Kurum, deprem sonrası İstanbul'daki 15 bin 13 binayı incelediklerini ve bunlardan 12 bin 398’inin hasarsız, 1025’inin ise az hasar aldığını belirtti. "İstanbul'daki depremlerin ardından vatandaşlarımızdan gelen ihbarları değerlendiriyoruz ve hasar tespit çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.

445 ARTÇI SARSINTI GERÇEKLEŞTİ

Kandilli Rasathanesi, 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası artçı sarsıntıların 26 Nisan’a kadar 445’e ulaştığını açıkladı. Artçı sarsıntıların genellikle Orta Marmara ile Kumburgaz segmenti arasında 15-20 kilometrelik bir alanda yoğunlaştığı belirtildi. Yetkili kurumlar, bu artçı sarsıntıların bir süre daha süreceğini ve riskli yapılara girilmemesi gerektiğini vurguladı.

"AZ HASARLI EV SAHİPLERİNE DESTEK"

Bakan Kurum, yakın zamanda katıldığı bir televizyon programında, "6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası az hasar almış tüm vatandaşları 'Yarısı Bizden' kampanyasına dahil edeceğiz. Vatandaşlar rıza gösterirse dönüşüm sürecine dahil olacaklar. TOKİ ile ada bazında yapım sürecine başlanacak" açıklamasında bulundu. Ayrıca, kentsel dönüşümle ilgili riskli binalarda sorun yaşayan vatandaşların Alo 181 hattı aracılığıyla başvuru yapabileceği belirtildi.

EN FAZLA HASAR ALAN İLÇELER

Bakan Kurum, depremin en çok hasar ihbarı aldığı ilçelerin Bahçelievler, Esenler, Bağcılar, Zeytinburnu ve Avcılar olduğunu açıkladı. Bu ilçelerdeki binaların büyük bir kısmında hasar meydana gelirken, depremin en yoğun etkilediği bölgelerde dönüşüm sürecinin hızlandırılacağı ifade edildi. -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi