Yeni tebliğe göre, tereyağında tuz oranı en fazla %2 olacak. Çeşnili tereyağlarında ise içerik ve katkı maddeleri net şekilde tanımlanacak. Taklit veya tağşişe yol açabilecek herhangi bir malzemenin kullanımı kesinlikle yasaklandı.

ETİKETLER DAHA BİLGİLENDİRİCİ OLACAK 

Yeni düzenlemeyle birlikte tüketicilerin daha bilinçli alışveriş yapabilmesi için etiketlere detaylı bilgiler eklenmesi zorunlu hale geldi. Buna göre:

Tuzsuz tereyağlarında özel bir uyarı bulunacak.

Çeşnili tereyağlarında kullanılan malzemeler açıkça yazılacak.

Ürünün hangi hayvanın sütünden üretildiği belirtilecek.


 

DEPOLAMA VE TAŞIMA KOŞULLARINA SIKI KONTROL 

Yeni düzenlemeye göre tereyağı ve sadeyağlar 4°C’yi aşmayan sıcaklıklarda taşınacak ve saklanacak. Ayrıca ürünlerin, pestisit kalıntıları ve diğer bulaşanlar açısından belirlenen sınırları aşmaması gerektiği vurgulandı.

GEÇİŞ SÜRECİ 1 EYLÜL 2025'E KADAR SÜRECEK 

Yeni düzenlemelere uyum sağlamak için, halihazırda faaliyet gösteren gıda işletmeleri 1 Eylül 2025’e kadar gerekli düzenlemeleri yapmak zorunda olacak. Eski kurallar, bu tarihe kadar geçerliliğini koruyacak.

Bu kapsamlı düzenlemeler, hem üreticileri hem de tüketicileri yakından ilgilendiriyor. Yeni kuralların, tereyağı ve sadeyağda daha sağlıklı ve güvenilir bir üretim süreci oluşturması bekleniyor. -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi