Kahverengi kokarca ile mücadele için bilimsel yöntemler geliştirilmiş ve bu yöntemler doğrultusunda çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Biyolojik mücadele kapsamında yaklaşık 200 bin samuray arısı doğaya salınmış, biyoteknik tuzaklar üreticilere dağıtılmıştır. Üreticiler, sektör temsilcileri ve basın mensuplarına yönelik kapsamlı bilgilendirme çalışmaları yapılmış, eğitim materyalleri hazırlanmıştır. Özellikle kışlak alanlarda yoğunlaşan ilaçlama çalışmaları ile kahverengi kokarcanın üremesi engellenmeye çalışılmıştır.
Kahverengi kokarca sorununu bahane ederek üreticilerden düşük fiyatla ürün almaya çalışanlara karşı gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.
2024 yılında da mücadeleye devam edilecek

8 yılda 13 milyon hastaya hizmet verdi 8 yılda 13 milyon hastaya hizmet verdi

Bakanlık, 2024 yılında da kahverengi kokarca ile mücadele çalışmalarını artırarak sürdüreceğini açıkladı. Özellikle fındıkta yoğunlaşan zararlıya karşı yerel yönetimlerle iş birliği içinde ilaçlama çalışmaları yapılacak ve daha fazla samuray arısı doğaya salınacak.

Bakanlığın açıklamaları, üreticiler arasında büyük memnuniyetle karşılandı. Üreticiler, Bakanlığın bu konuya verdiği önemden dolayı teşekkür ederken, kahverengi kokarca ile mücadelede daha da başarılı sonuçlar alınmasını umduklarını belirttiler.  -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi