Gıda Mühendisleri Odası Denizli İl Temsilcisi Umut Ayana, özellikle etiketsiz ve açıkta satılan ürünlerin büyük tehlike barındırdığına dikkat çekerek, "Hijyenik olmayan ortamlarda üretilen bu ürünlerin içeriği belirsizdir ve sağlığınızı tehdit edebilir. Güvenilir markaları tercih etmek çok önemli" dedi.

KAPLAMALI ÇİKOLATALAR RİSK TAŞIYOR 

Özellikle çikolata kaplı fındık, leblebi ve badem gibi ürünlerde, iç malzemenin bayat olup olmadığının dışarıdan anlaşılamadığına dikkat çeken Ayana, tüketicilere etiketli ve üretim bilgisi bulunan ürünleri tercih etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

GERÇEK ÇİKOLATA NASIL ANLAŞILIR?

Ayana, bazı üreticilerin çikolatanın içeriğindeki kakao yağını trans yağ içeren bitkisel yağlarla değiştirdiğini belirterek, “Gerçek çikolata ağızda pürüzsüz bir tat bırakır, ancak kalitesiz çikolatalar yağlı bir his verir ve çabuk erir” dedi.

Bayramda sağlıklı ve güvenli bir çikolata deneyimi için güvenilir markalar ve denetimden geçen ürünler tercih edilmeli, açıkta satılan ve aşırı düşük fiyatlı ürünlerden uzak durulmalı. -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi