Ramazan Bayramı’nda özellikle çocukların şeker tüketiminin artması, diş sağlığını tehdit ediyor. Diş hekimleri, şekerin ağızdaki bakteriler tarafından asite dönüştürülüp diş minesini aşındırarak çürük oluşturabileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, bayramda şeker tüketiminin kontrol altına alınması gerektiğini ve diş fırçalama sıklığının artırılmasının önemine işaret ediyor. Ayrıca, diş fırçası bulunmayan ortamlarda ise peynir yemenin ağız pH dengesini düzenleyip çürükleri engellemeye yardımcı olacağına dikkat çekiliyor.

Diş Hekimi Hüseyin Ceylan, özellikle çocukların diş sağlığının korunması gerektiğini belirterek, "Süt dişlerindeki çürükler geçici bir sorun değil. Altı yaşından sonra çıkan daimi dişler de hızla çürüyebilir" uyarısında bulundu.

Peynir, diş sağlığını korur!
Bayramda artan şeker tüketiminin ardından dişlerin daha fazla fırçalanması gerektiğini vurgulayan Ceylan, "Şekerin fermante edilip asite dönüşmesi diş minesi üzerinde olumsuz etki yaratır. Bu nedenle şeker tüketiminin sınırlanması ve diş fırçalama sıklığının artırılması önemlidir. Eğer diş fırçalanamıyorsa, bir dilim peynir yemek ağız ortamını dengeleyip çürük oluşumunu engelleyebilir. Peynir, ağız pH değerini yükselterek asidi nötralize eder ve dişleri koruyan kalsiyum ve fosfat içerir" dedi. -Haber Merkezi 
 

Kaynak: Haber Merkezi