Özkan, en lezzetli baklavanın evde el açımı yufka ile yapılan "anne baklavası" olduğunu belirterek, hazır yufka kullanmanın tatlının kalitesini düşürebileceğini söyledi. "Hazır yufkalar bazen çok kuru olabiliyor, bu da baklavanın istediğiniz gibi olmamasına neden olur. En iyi tat, elde açılan yufka ile yakalanır" dedi.

Tatlı yapımında margarin kullanımının büyük bir hata olduğunu vurgulayan Özkan, "Margarin vücutta erimiyor ve sağlığa zararlı olabilir. Bunun yerine tereyağı veya sıvı yağ kullanılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Düzce’nin bol ceviz ve fındık üretimine sahip olduğunu hatırlatan Özkan, "Evde baklava yapacaklar hazır malzemeler yerine, kendi bahçelerinden topladıkları ceviz ve fındıkları kullanırlarsa hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir tat yakalayabilirler" diye konuştu.

Bayramda tatlı telaşına girenlere önemli tüyolar veren Özkan, "Anne baklavası gibisi yok ama biz burada o lezzeti yakalamaya çalışıyoruz. Evde tatlı yapmak isteyenlere de en doğal ve sağlıklı yöntemleri öneriyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi