banner84

Üretimin kralı oldu

2016 yılında gerçekleştirilen 383 bin 519 ton örtüaltı üretimde ilk sırayı salatalık aldı

Üretimin kralı oldu
Gazipaşa’da 16 bin 180 dekar cam, plastik ve tünel serada 184 bin 740 ton salatalık yetiştiriliyor. 1940'lı yıllarda Türkiye'de ilk kez Antalya'da başlayan seracılık (Örtüaltı üretim) hızla yayılıyor. Gazipaşa'da da, turfanda yetiştiriciliğinin yanı sıra fırtına, don ve dolu gibi olumsuz iklim koşulları üreticileri son yıllarda örtüaltı üretime yöneltti. Örtüaltı sebzeciliğinde büyüme koşullarının daha iyi olmasından dolayı da yılda iki kez hasat yapılabiliyor. Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2016 yılı verilerine göre 28 bin 400 dekar alanda 383 bin 519 ton örtüaltı üretim gerçekleştirildi. Türkiye'de örtü altı üretim merkezlerinden biri konumunda bulunan Gazipaşa’da;  266 bin 584 tonu cam sera, 75 bin 350 tonu plastik sera ve 41 bin 585 tonu tünel sera olmak üzere örtüaltından toplam 383 bin 519 ton ürün elde edildi. Gazipaşa’da örtüaltı üretimden ilk sırayı salatalık alıyor. 2016 yılı verilerine göre, Gazipaşa’da yaklaşık 16 bin 180 dekar cam, plastik ve tünel serada 184 bin 740 ton salatalık yetiştiriliyor. Salatalığı; cam, plastik ve tünel sera olmak üzere toplam 9 bin 670 dekar alanda yetiştirilen 110 bin 800 ton ile domates izliyor. Gazipaşa’da cam serada salatalık, domates, patlıcan, fasulye, kapya biber, sivri biber ve karpuz. Plastik serada ise, diğerlerinden farklı olarak bin 200 dekar alanda 7 bin 200 ton muz üretiliyor. Tünel serada da salatalık, domates fasulye ve patlıcanın yanı sıra çilek ve kabak üretimi yapılıyor. Yüksek ve alçak olmak üzere toplam 8 bin 560 dekar iki tip tünel serada 23 bin 460 ton çilek üretiliyor. 
Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner107