İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçlamasıyla açılan soruşturma sonucu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan tutuklanarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şahan'ın tutuklanmasının ardından yerine kayyum olarak Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen'in görevlendirildiği belirtildi.

Resul Emrah Şahan, tutuklanmasının ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu belirterek, mücadelesini sürdüreceğini ifade etti. "Haksız ve hukuksuz şekilde tutuklandım. Hakkımda hiçbir delil olmaksızın özgürlüğüm kısıtlandı ama sizlerle olan gönül bağımı bozamazlar. Mücadelemiz devam edecek" dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise, İBB'ye yönelik "yolsuzluk" soruşturması çerçevesinde tutuklanarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Bakanlık, Çalık'ın tutuklanmasının ardından da geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi