Yeni düzenlemeyle, dondurmadaki meyve oranları net bir şekilde belirlendi. Dondurmanın en az %15 normal meyve içermesi gerekiyor. Tropik ve asitli meyveler için bu oran %10, sert kabuklu meyveler için ise %5 olarak belirlendi. Bu sayede dondurmaların daha doğal ve lezzetli olması hedefleniyor. Dondurmanın ambalajı ve muhafazası da yeni standartta büyük önem taşıyor. Dondurmalar, ürünün özelliklerini koruyacak şekilde ambalajlanacak ve üzerinde firma bilgileri, standart numarası ve son tüketim tarihi gibi bilgiler yer alacak. Ayrıca, dondurmaların -18 derecede muhafaza edilmesi gerekiyor. Bu sayede dondurmaların tazeliği ve kalitesi korunacak. -Haber Merkezi
Dondurmanın içeriğine düzenleme geldi! Artık meyve oranları...
Yazın vazgeçilmez lezzeti dondurma, artık daha sıkı kurallara tabi olacak. Türk Standartları Enstitüsü (TSE), dondurmanın kalitesini ve güvenliğini artırmak amacıyla TS 4265 standardında önemli değişiklikler yaptı.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler
Antalya çalkalanıyor: Herkes yolsuzluk iddiasını konuşuyor!
Hepsi valizini topladı Alanya'ya geliyor! Ekim'de onları çok göreceğiz
Antalya sahilleri onlara kaldı
Hiçbir şey eskisi gibi değil: Antalya endişeli
Antalya'da ders zili değil tehlike çanları çalıyor! Boykota hazırlanıyorlar
Antalya'dan kiralar yüzünden kaçıyorlardı... Bakanlık adım attı