Onedio kaynaklı habere göre, listede dünya genelinden 15 binden fazla yemek değerlendirmeye alındı ve 477 binden fazla geçerli oy kullanıldı. Türk mutfağı, özellikle zengin kahvaltı çeşitliliğiyle dikkat çekti. TasteAtlas verileri, Türk kahvaltısının 4.9 puanla en çok beğenilen tatlar arasında olduğunu gösteriyor. Ayrıca Samsun pidesi ve Tire köftesi 4.7, Antep fıstığı ile Çökertme kebabı ise 4.6 puanla öne çıkan diğer yerel lezzetler arasında yer aldı.
Listenin zirvesinde 4.60 puanla Yunan mutfağı bulunurken, İtalya (4.59), Meksika (4.52), İspanya (4.50) ve Portekiz (4.50) onu takip etti. Türk mutfağı, bu ülkeleri takiben üst sıralarda kendine yer buldu. İlk on içinde ayrıca Endonezya, Fransa, Japonya ve Çin mutfakları da yer aldı.
TasteAtlas’ın bu sıralaması, hem dünya genelinde yerel mutfakların tanınırlığını artırmayı hem de gastronomik kültür mirasının gelecek nesillere aktarılmasını amaçlıyor. -Haber Merkezi