Eğitimde de kodlama ve yazılım üretiminin başlaması ile geliştirilen proje sayesinde yaş grubu küçük öğrenciler animasyon tasarlayabilir ve bir hikayeyi kurgulayıp çizgi film oluşturabilir duruma geliyor. Çocukların küçük yaşlarda kodlama öğrenmesi amacıyla geliştirilen “Computational Thinking-Bilişimsel Düşünme” projesi Bahçeşehir Koleji Alanya’da da uygulanmaya başlandı.
Dünyadaki akademik çalışmalar, konuya ilişkin literatür ve uygulamalar referans alınarak oluşturulan özgün eğitim çerçevesinde hayata geçirilen projeyle çocukların “ bilgisayarımsal düşünme” ve “ algoritmik beceriler” gibi özellikleri kazanmaları amaçlandı. Bilişimsel Düşünme projesi ile çocuklar, Whats App, Foursquare, Twitter, Facebook, Instagram ve Skype benzeri uygulamalarının temel yazılım prensiplerine sahip olabilecek.
Gelişen teknoloji ile 'Bilişimsel Düşünme’nin vazgeçilmez hale gelmesi projenin gerekliliği ve geçerliliğinin göstergesidir. Proje sayesinde her mesleğin bir parçası haline gelen teknolojiyi,öğrencilerin de doğru ve verimli kullanmaları sağlanacak.
İpadli eğitim projesi ile öğrencilerine teknolojiyi verimli kullanma olanağını sağlayan Bahçeşehir Koleji Alanya teknoloji kullanımına ait hedeflerini ‘ Bilişimsel Düşünme’ projesi ile pekiştiriyor.