Alanya'da üreticilere dev proje anlatıldı Alanya'da üreticilere dev proje anlatıldı

-Sabiha TATLIYER
Alanya'da son 3 yıldır altın çağını yaşayan emlak sektörü, deprem ve seçim faktörü nedeniyle durma noktasına geldi. Yabancıya konut satışının zirveden dibi gördüğü sektör, yeni turizm sezonu ile yükseliş bekliyor. Alanya Müteahhtiler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker ve Emlakçılar Derneği Başkanı Kerim Balıktay, büyük depremin ardından alıcıların ülke genelinde konut satın almaya tedirgin olduğunu aktarıyor.ü
‘PİYASADA YAVAŞLAMA VAR’
Küçüker, “Hem yerli hem de yabancı insanlar elinden geldiğince deprem bölgesindeki mağduriyeti gidermek adına maddi ve manevi destek de bulundular. Bundan dolayı piyasada bir yavaşlama oluştu. Ve şimdi Türkiye için önemli bir seçim süreci var. O da bir nevi bariyer görevi gördü, bunun da piyasaya etkisi oldu. Turizm sezonunun gelmesi ile birlikte tabii ki toparlanma olacaktır” dedi.
‘DEPREMİN ETKİSİ BÜYÜK’
Balıktay ise, “Bilindiği üzere yoğun bir kiralık ve satılık konut taleplerine yığılma vardı. Ama ülkemizde bir deprem yaşandı bu depremden kaynaklanan sıkıntı ile beraber satışların düştüğünü görüyoruz bu gayet doğal. üRusya ve Ukrayna’dan gelen vatandaşlar artık gerekli taleplerini aldılar. Buna istinaden alışlar durdu. Ancak yaz sezonuna gireceğiz, bu artacaktır. Türkiye’de deprem oldu ama yurtdışında yaşayan insanlar sanki Türkiye’nin her yerinde deprem olmuş gibi düşünüyorlar. Yaz sezonu ile birlikte satışlar devam edecek duraksama her zaman böyle devam etmeyecek” dedi.

Muhabir: Sabiha Tatlıyer