Korkuteli ilçesine ait coğrafi işaretli karyağdı armudu üreticileri, armutlarını satamadıkları için zor günler geçiriyor. Tonlarca karyağdı armudu soğuk hava depolarında alıcılarını bekliyor. Vatandaşlar, geçen yıllarda erken hasat yapılıp tatları oturmadan piyasaya sürülen karyağdı armutlarını tercih etmiyor. Üreticiler ise 1-2 yıldır karyağdı armutlarının zamanında toplandığını ve tatlarının yerinde olduğunu, vatandaşların gönül rahatlığı ile bu armutları tüketebileceğini söylüyor.
“Karyağdı armudunu birkaç yıldır satmakta zorlanıyoruz”
Antalya’nın Korkuteli ilçesi Yazır Mahallesinde armut ve elma üretimi ile uğraşan Mehmet Ece, “Korkuteli karyağdı armudunu birkaç yıldır satmakta zorlanıyoruz. Önceki yıllarda, hasadı erken yapılarak piyasa sürüldü. Erken hasattan dolayı aromasını alamadığı için son zamanlarda tatsız armut olarak biliniyor. Mevsiminde zamanında hasat yapılırsa yemesi güzel aroması bir armut. İnsanların yemesini isteriz. Biz de bunu yetiştirmek için çok emek harcıyoruz. Maliyetleri yüksek ilaç, gübre, işçilik bunlar hep bize külfet ve maliyet biz de bunu satarsak daha zevkle şevkle üretimimizi yapacağız. Alanya'da pazara gidiyorum tezgah açıyorum. Orada kendimiz bir şekilde değerlendiriyoruz ama pazar imkanı olmayan üretici var onlar zor durumda onlar hiç satamıyor” dedi.
Alanya'ya tezgahlar kuruluyor, alıcılar bekleniyor
Türkiye'nin karyağdı armut ihtiyacının yüzde 60'ının karşılandığı Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, tonlarca armut depoda kaldı.

YORUM EKLE
1
Grand Prıx Velo Alanya Bisiklet Yarışı'nda...
2
Alanya Kestelspor deplasmanda dört hafta sonra kazandı
3
Alanya'da 8 Mart'a hazırlık
4
Belediyen Ramazan için harekete geçti
5
Kuloğlu'dan tadilat müjdesi
6
Alanya’da Gedevet Yaylası yolunda yoğun çalışma
7
Kepez'de kaçırılmayacak gayrimenkul fırsatı
8
'Benim Alanya'm' konulu yarışma
9
Gazipaşa'da bina yıkılacak
10
Kaymakam, Alanya'da ziyaretlerini sürdürüyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
SIRADAKİ HABER