Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Altın fiyatları bu hafta rekor seviyeyi test etti, açıklamalar art arda geldi. Cuma günü ise piyasada sert düşüşler görüldü. Bu ani değişimler karşısında yatırımcılar ‘altında yeni rekorlar gelir mi?’ sorusuna cevap aramaya başladı. Peki gram altın, çeyrek altın ve ons altın ne kadar oldu? Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, altın fiyatları ile ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu.

Son dakika haberine göre; altın fiyatları bu hafta ABD’den gelen enflasyon rakamları sonrası sert yükseliş göstermişti. ABD’de tüketici fiyatlarının yıllık bazda üst üste 9’uncu ayda da gerileme göstermesiyle birlikte piyasalarda risk iştahı arttı.

ONS ALTIN 13 AYIN ZİRVESİNDEN DÖNDÜ

Ons altın perşembe günü 2048 dolar seviyesine kadar yükselerek 13 ayın zirvesini test etti. Ancak cuma günü ABD’de ekonomik verilerin beklentilerden iyi gelmesi sonrası Fed’in daha fazla faiz artırabileceği beklentileri piyasalarda baskı oluşturdu.

İŞTE CUMA GÜNKÜ SERT DÜŞÜŞÜN SEBEBİ

ABD’de cuma günü açıklanan sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verilerinin beklentilerin üzerinde artması ve enflasyon beklentilerinin yükseliş göstermesiyle birlikte altın fiyatları düşüş gösterdi.

GRAM ALTIN REKOR SEVİYEDEN GERİLEDİ

Antalya ve Alanya'da kabusları geri döndü! Anlaşamayanların canı çok sıkılacak Antalya ve Alanya'da kabusları geri döndü! Anlaşamayanların canı çok sıkılacak

Yurt içinde ise gram altın fiyatı ons altında gerçekleşen sert yükselişin etkisiyle birlikte perşembe günü 1283 lira ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Cuma günü düşüş gösteren gram altın haftayı 1247 liradan kapattı.

‘GRAM VE ONS ALTINDA REKOR GÖRDÜK’

“Geçtiğimiz hafta altın tarafında hareketli günler yaşadık. ABD’de ÜFE ve TÜFE yani enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesi Fed’in mayıs ayında 25 baz puan faiz artırıp duracak beklentisi ile gram altın ve ons altında rekor gördük.

Muhabir: Sabiha Tatlıyer