Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerini güncellemesiyle asgari ücretlide tekrardan zam beklentisi oluştu. Temmuzda zam yapılacağına dair iddialar kulaktan kulağa gezerken, SGK Başuzmanı zam için tarih verdi. Milyonlarca çalışan temmuz ayını beklese de zam o tarihte yapılacak.

ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücret zammını değerlendirdi. Ocak ayında 17.002 TL'ye yükselen asgari ücret, enflasyonun yüzde 70'in üzerine çıkmasıyla açlık sınırının altına düştüğünü paylaştı. Nisan ayı enflasyon raporuna göre aylık enflasyon yüzde 6 seviyelerinden yüzde 3'lere gerileme kaydetti. Enflasyondaki artış asgari ücrette zam beklentilerini yeniden gündeme taşıdı.

TEMMUZ YERİNE O TARİHTE GELECEK

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Ankara kulislerinden aldığı bilgileri paylaştı. Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği zammın gerçekleşebileceğini işarete tti. Temmuz ayında emekli ve memurlara zam yapılırken, asgari ücrete ise temmuz yerine eylül ayında zam yapılabileceğinden bahsetti.

Merkez Bankası'nın son enflayon raporunda revizeler yapıldı. Yıl sonu enflasyon raporunu 2 puan artıran Merkez Bankası, yüzde 36 olan tahminini yüzde 38'e yükseltti. İlk 6 ayın tahminleri ise 1 puan artarak yüzde 26'ya yükseliş gösterdi. Asgari ücrette zam konusu sık sık gündeme taşınırken geçmiş açıklamalarda ara zammın yapılmayacağı belirtilmişti.

ASGARİ ÜCRETTE ZAM TAHMİNİ

Antalya ve Alanya'daki marketlere yazı geldi: Bundan sonra o şekilde satamayacaklar Antalya ve Alanya'daki marketlere yazı geldi: Bundan sonra o şekilde satamayacaklar

Asgari ücret, nisan verilerine göre açlık sınırının altına geriledi. Güncel asgari ücret 17 bin 2 lira olurken, açlık sınırı yaklaşık olarak 20 bin liraya kadar yükseldi. Enflasyonun yükünü sırtlayan emekçiler için İsa Karakaş'tan açıklama geldi.

Temmuz yerine Eylül ayında zam yapılacağını işaret eden SGK Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete yapılacak zam miktarını da paylaştı. Edindiği bilgilere göre asgari ücrette 3 - 4 bin TL arasında bir zam olabileceğini söyledi. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi