Alanya esnafı 2024 turizminin başlamasıyla birlikte Alanya Posta Medya’ya dert yandı. Satış yapamadıklarını ve müşteri olmadığını ifade eden esnaf, sezon öncesi aldıkları kredileri yeni kredi alarak kapatabildiklerini de dile getirerek yaşadıkları zorlukları anlattı. Masrafları karşılayamadıklarını belirten esnaf, kruvaziyer turizminin de yolcuların tur otobüsleriyle belirli mağazalara, çarşıyı gezmelerine fırsat bile vermeden götürülmelerini de eleştirdi.

“CUMA PAZARI BU İŞTEN YARARLANAMIYOR”

Cuma pazarı esnaflarından Mustafa Kaan Özçelik, dükkanda siftah bile yok diyerek, “Esnaf bu yıl gerçekten zor durumda. Esnafımız geçen yıl çekmiş olduğu kredileri yeniden kredi çekerek kapatıyor. Müşteri eskisi gibi değil. Esnaf, ‘Gemi geldi bugün dükkan çok yoğun olacak çok kalabalık olacak’ diyor. Dükkana geliyorum, sabah geminin hiçbir şekilde faydası görmüyorum Gelen müşterileri turla beraber götürüyorlar. Cuma Pazarı bölgesi bu işten yararlanamıyor. Esnafın durumu gerçekten iyi değil. Durumumuz çok vahim” ifadelerini kullandı.

“ESNAFA MÜŞTERİ BIRAKMIYORLAR”

Mustafa Tüfekçioğlu ise bu sene böyle giderse batan dükkanlar olacağını vurguladı. Tüfekçioğlu, “2024 sezonu başladı ama iyi gitmiyor. Alanya’ya müşteri de az geliyor. O gelen müşterileri de turlarla belirli bölgelere götürüyorlar. Esnafa müşteri bırakmıyorlar. Bu yüzden de esnafın şu anda durumu iyi değil. Bu sene böyle giderse kapatan, batan dükkanlar olacak. Çükü kiralar çok yüksek, ürünlerin maliyetleri yükseldi. İş olmadığı için de esnafın durumu iyi değil yani” diye konuştu.

“BU AY HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL”

Antalya ve Alanya'da kabusları geri döndü! Anlaşamayanların canı çok sıkılacak Antalya ve Alanya'da kabusları geri döndü! Anlaşamayanların canı çok sıkılacak

Hasan Özçelik ise, “Esnaf hiçbir şeyden memnun değil. Siftah ettiğimize seviniyoruz. Garibanlar ne yapsın 2024 yılı çok kötü geçiyor. Hele bu ay hiç iç açıcı değil. Yetkililerden buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi. -Alkın BİRİCİK

Kaynak: Alkın BİRİCİK