Araç alacaklar bu listeye bakmadan sakın almayın! ÖTV indirimi geldi Araç alacaklar bu listeye bakmadan sakın almayın! ÖTV indirimi geldi

1 Ocak 2024 itibarıyla faaliyete geçen sistem, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından oluşturulan bir taslakla şekillendirildi. Türkiye genelinde elektrik dağıtım ağlarına bağlı tüm sayaçlar, bu yeni sistemle entegre edildi.

MASS, modemler, merkezi haberleşme yazılımı, haberleşme protokolleri, veri yoğunlaştırıcılar ve bir kullanıcı mobil uygulaması içermekte. Bu sistem sayesinde, elektrik sayacı ile merkezi sistem arasında iki yönlü bir iletişim kurularak, elektrik tüketim verileri doğrulanıyor ve saklanıyor.

Elektrik dağıtım şirketleri, akıllı sayaçların kurulumu, işletilmesi ve bakımından sorumlu olup, bu süreçte mevcut sayaçların yeni akıllı sayaçlarla değiştirilmesi gerekiyor. Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), 1 Haziran 2024’e kadar geçmiş verileri de içerecek şekilde bir mobil uygulama geliştirecek. Dağıtım şirketleri, bu uygulama için gerekli verileri sağlamak üzere 1 Temmuz 2024’e kadar altyapılarını hazırlamalı.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), 1 Ocak 2025’e kadar Merkezi Haberleşme Yazılımı Teknik Şartnamesi’ni yayımlayacak. Dağıtım şirketleri, bu şartnameye uygun yazılımları 1 Nisan 2025’e kadar devreye alacak ve 1 Ağustos 2025’e kadar tüm sayaç verilerinin bu yazılımla entegrasyonunu tamamlayacak. Ayrıca, 1 Haziran 2025’ten itibaren tedarik edilecek tüm akıllı sayaçlar, modemler ve diğer bileşenler birlikte çalışabilirlik ilkesine uygun olacak şekilde tasarlanacak. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi